Aquests dies els carrers de Gràcia estan més plens que mai. Molta gent s’hi acosta per visitar els guarniments que aquests dies decoren els carrers del barri per celebrar la seva festa major. Molts desconeixen les tradicions d’aquesta festa i cada vegada hi ha més gent que, potser sense tenir-ne la intenció, en destrossa part dels decorats. Són uns guariments que han costat moltes hores de feina i esforç als veïns.

Per això, des de la Fundació Festa Major de Gràcia ja fa temps que ha impulsat una campanya per evitar que es produeixin aquestes destrosses. Aquest any han decidit fer un pas més i incorporar un nou element: a les entrades i sortides dels carrers i places guarnits hi ha col·locats uns tòtems amb informació sobre els autors, les hores de feina i el tipus i quantitat de materials utilitzats. Una iniciativa que pretén sensibilitzar els visitants i, així, aconseguir que hi hagi menys guarniments malmesos per les persones que hi passegen.

Malgrat tot, enguany la Fundació Festa Major de Gràcia i els festers s’han mostrat satisfets, ja que durant els primers dies hi hagut poques destrosses importants per part dels visitants. Els desperfectes més importants els ha causat la pluja, sobretot per la pedregada que va caure divendres, un fet que dificultarà valorar si aquest any s’ha aconseguit millorar el respecte als guarniments un cop hagi acabat la festa.