Aquest any, el guanyador dels carrers guarnits de Sants ha estat el carrer de Sagunt amb una decoració inspirada en el Palau de la Música Catalana. En els 76 anys d’història d’aquest concurs de guarniments, que va començar l’any 1943, és molt probable que alguna de les temàtiques s’hagin repetit més d’un cop. Almenys segur que en una ocasió: l’edició d’enguany.

Segons ha pogut recuperar betevé a través de les seves imatges històriques, en la Festa Majors de Sants del 1999, el carrer d’Alcolea de Dalt ja va utilitzar el Palau de la Música com a fil conductor per engalanar el carrer. Curiosament, en aquella ocasió, els veïns d’Alcolea de Dalt van rebre el tercer premi, la mateixa posició que han aconseguit ara. Fa 20 anys els guanyadors van ser els veïns del carrer de Vallespir, que van reproduir el poble de Cadaqués.

Alcolea de Dalt va reproduir aleshores una part de l’espectacular façana del palau modernista a l’entrada del carrer i, de la mateixa manera que han fet els veïns de Sagunt vint anys després, també van recrear la gran cúpula invertida de vidre obra de Lluís Domènech i Montaner.