La Festa Major de Sants no s’ha salvat dels desperfectes en els guarniments tot i que cada any, com també es fa a les festes de Gràcia, hi ha una campanya per demanar que es respectin els decorats. Una veïna ha denunciat a través de Twitter que els ninots del carrer de Robrenyo, ambientat en el cel i l’infern, han aparegut a terra i trencats.

Els damnificats han estat quatre diables que es trobaven a la portalada principal del carrer, envoltada per tanques, i que han aparegut tombats i amb els decorats fets malbé. Des de la comissió de festes del carrer han lamentat que cada any passi el mateix i han assegurat que no s’esperaven tenir destrosses el segon dia de la Festa Major, quan encara queden molts dies de festes al davant.

El carrer de Robrenyo, a punt de caure del concurs de guarniments

Precisament, la continuïtat del carrer de Robrenyo al concurs de guarniments penjava d’un fil perquè les persones de la comissió s’havien fet grans i no es veien amb cor de continuar amb la feina. Finalment, una generació més jove ha pres les regnes el 2019 i ha tirat endavant un nou decorat que ara ha estat malmès. El vocal de la comissió, Alex Martín, ha assegurat que els actes vandàlics s’han comès la matinada d’aquest dilluns un cop s’ha acabat la festa, a partir de les tres de la matinada, quan ja no hi ha gent al carrer.

Tot i que aquests han estat els desperfectes més visibles, en altres carrers també hi hagut incidents. Un exemple és el carrer de Guadiana, ambientat en la pel·lícula ‘Coco’, on ha desaparegut la guitarra d’un dels personatges.

El regidor de Sants-Montjuïc, Marc Serra, s’ha pronunciat sobre les destrosses i ha lamentat que es facin malbé els guarniments tenint en compte el treball comunitari “extraordinari” que fan els veïns.