Els guanyadors del concurs de guarniments de Sants 2019 s’han donat a conèixer aquest dilluns a les 19.30 h al parc de l’Espanya Industrial. El primer premi ha estat per al carrer de Sagunt, que ha recreat el Palau de la Música Catalana, mentre que el segon i tercer lloc, respectivament, ha estat per als carrers d’Alcolea de Baix i Alcolea de Dalt. Uns guardons que aquest any s’han disputat entre 13 carrers, un menys que el 2018. Precisament, el regidor de Sants-Montjuïc, Marc Serra, ha felicitat tots els participants i ha animat la resta de veïns a participar en el concurs perquè la xifra de carrers guarnits no continuï minvant.

El veredicte del jurat arriba dos dies després de l’inici de les festes, que van arrencar amb un pregó poc convencional a càrrec de l’actor i presentador Toni Rovira. Malgrat que la Festa Major acaba de començar, ja hi ha hagut els primers desperfectes de decorats en alguns carrers. Els més visibles són els de Robrenyo, on la matinada d’aquest dilluns algú ha tirat a terra i ha fet malbé quatre ninots de la portalada.

L’any passat el primer premi se’l va endur el circ del carrer de Galileu, que aquest any ha optat per fer un decorat ambientat en un món pirata i ha baixat a la quarta posició. El carrer de Sagunt va aconseguir el segon premi, a més del guardó al detall artístic i al millor sostre, mentre que el d’Alcolea de Dalt va quedar en tercera posició.

Les posicions de tots els carrers

1. Carrer de Sagunt
2. Alcolea de Baix (premi a l’originalitat)
3. Alcolea de Dalt
4. Carrer de Galileu
5. Carrer de Guadiana
6. Carrer de Valladolid
7. Carrer de Vallespir (premi especial pel millor sostre)
8. Carrer de Finlàndia
9. Carrer de Rosés
10. Carrer de Papín (premi especial pel detall artístic)
11. Plaça de la Farga
12. Carrer de Vallespir de Baix
13. Carrer de Robrenyo