Fa un any Bruna Avellaneda va començar a publicar les seves fotografies a Instagram (@brunavellaneda) i ara ja té 14.700 seguidors. És una de les artistes que reivindiquen el feminisme a les xarxes socials i ara ha sortit d’internet per exposar a l’Espai Jove Casa Sagnier, on es poden veure les seves fotografies fins al 15 de març a la mostra “Nosaltres, les dones”, la seva primera exposició individual.

El cos nu com a reivindicació

Bruna Avellaneda té 22 anys i és fotògrafa autodidacta. Va començar aquest projecte per expressar-se artísticament i mostrar les seves reivindicacions. L’alliberament de la dona a través de la nuesa és el tema principal de les seves fotografies i la naturalesa és el paisatge i alhora l’element que porta la dona al més essencial i l’ajuda a desprendre’s dels prejudicis i del masclisme de la societat per estimar-se ella mateixa i wl seu cos.

Sororitat com a base del feminisme

Un dels missatges principals que vol transmetre Avellaneda amb les seves fotografies és la sororitat entre les dones “sobretot mostrar la idea que no som enemigues entre nosaltres sinó que som companyes”, explica Avellaneda. En les seves fotografies hi han participat dones referents del feminisme a les xarxes socials com Maduixa Repipi, que reflexiona entorn de la fòbia a la gent grassa, o Larissa Pagán i Nazareth dos Santos, que ho fan entorn de la masturbació femenina.

La censura de la nuesa

Tot i que Instagram és el seu canal de comunicació, no pot publicar les fotografies originals perquè ha de pixelar parts del cos com els mugrons i la vulva de les dones. “És horrible però amb la insistència de publicar aquest contingut estem lluitant per trencar amb la censura de les xarxes”, conclou Avellaneda.