‘Lina Bo Bardi dibuixa’ és la primera exposició que examina específicament el paper del dibuix en la vida i obra de l’arquitecta Lina Bo Bardi (Roma, 1914 – São Paulo, 1992). Amb aquesta mostra, la Fundació Miró ha volgut posar de relleu la importància del treball manual d’un dels grans referents femenins del segle XX, més enllà del que la va fer famosa: la seva arquitectura.

Resultat d'imatges de lina bo bardi dibuixa

Primera exposició dels dibuixos de Lina Bo Bardi

Mai abans no s’havia fet una exposició sobre els dibuixos de Lina Bo Bardi, perquè si bé va destacar per la seva feina com a arquitecta, també era una gran dibuixant. Zeuler Rocha Lima, comissari de l’exposició, ens recorda que els dibuixos i la pràctica manual del treball és una eina molt important per la tecnologia: “El dibuix és una manera d’educar les mans, d’educar els ulls”.

Resultat d'imatges de lina bo bardi dibujos

Una exposició plena d’escenografia 

L’exposició és un viatge per tots els racons del seu llegat professional. D’una banda consta de quatre sales temàtiques en les quals s’exposen els seus dibuixos dividits per temàtiques: plantes, persones, veure i viure.

De l’altra, s’ha reservat un espai en què s’explica, a través d’un audiovisual, el seu treball com a comissària al Museu d’Art de São Paulo i un altre on es convida els visitants a deixar els seus testimonis en forma de diàleg amb l’artista.

Resultat d'imatges de lina bo bardi dibuixa

‘Lina Bo Bardi dibuixa’

Fundació Joan Miró. Parc de Montjuïc, s/n

Del 15 de febrer al 26 de maig

Horaris:

  • Dilluns tancat
  • De dimarts a dissabte:

de novembre a març, 10-18 h

d’abril a octubre, 10-20 h

  • Diumenges:

de novembre a març, 10-15 h

d’abril a octubre, 10-18 h

  • Visites comentades:

a partir del 23 de febrer
català: dissabtes, a les 16 h
castellà: dissabtes, a les 17 h

  • Visita en llengua de signes:

dissabte, 6 d’abril, a les 17 h

Preus:

general: 7 euros

estudiants: 5 euros

>65 anys: 5 euros

<15 anys: gratis