La tecnologia és un ens en constant transformació i per això el nostre expert, en Josep M. Ganyet, fa un recull dels últims avenços i de les propostes tecnològiques més vinculades a la cultura.

1
El futur amb realitat augmentada

Es presenta un curt sobre com podria ser el futur. Es tracta d’una barreja de realitat virtual, realitat mixta, realitat augmentada i la internet de les coses que representen un futur en una ciutat sobresaturada d’informació. La peça és del dissenyador crític Keiichi Matsuda i ha estat rodada gràcies al micromecenatge a Medellín, Colòmbia.

2
Una app amb les dones que van canviar el món

Artistes, activistes, científiques n’hi ha hagut al llarg de la història, però les coneixem poc. Dones que han canviat la història és una aplicació per a iPhone i per a iPad que ajuda els més petits a conèixer-les. Rosa Parks, Amelia Earhart, Marie Curie, Jane Goodall, Frida Kahlo i Margareth Hamilton, entre d’altres, formen part d’aquest projecte fet a Catalunya per l’estudi Learny Land, especialitzat en programes educatius; ha estat dissenyada per la Gemma, il·lustrada per la Sònia i programada per la Laura.

3
Un bany intel·ligent

L’empresa de banys de 146 anys d’antiguitat, Kohler, va presentar al CES, sens dubte, el que serà el millor giny del 2019: un bany intel·ligent amb altaveus de so envoltant, il·luminació ambient i controls de veu d’Amazon Alexa. Kohler’s Numi 2.0 Intelligent Toilet és un d’aquests productes estranys que surten com a bolets de tendència tecnològica que no saps si és una notícia del ‘Mundo Today’. Kohler promet que els clients gaudiran d’una “experiència totalment immersiva” gràcies a les nombroses “millores d’il·luminació i àudio” del bany intel·ligent 2.0 de Numi. Podran configurar l’estat d’ànim, utilitzant ordres de veu per a definir la música i personalitzar la il·luminació. Amb el complement PureWarmth del seient del vàter de Kohler tindreu la tassa a la vostra temperatura preferida.

4
Internet de merda

Internet of shit és un joc de paraules amb Internet of things. Seria una cosa així com dir la internet de les noses en lloc de la internet de les coses. I és que aquest compte de Twitter fa riure amb exemples de quan connectar coses a la xarxa surt malament.

5
L’art de carrer geolocalitzat

Una app, un web i un Instagram dedicat a l’art de carrer amb el nom de barcelona.streetartcities.com. Més de 18.000 murals geolocalitzats en 433 ciutats en 73 països del món. Molts d’ells documentats amb tota la informació de l’obra i de l’artista. Tant pel turista ocasional com pel col·leccionista de fotos d’art de carrer. Si trobeu un mural que no hi és el podeu afegir a la comunitat.

6
L’aixeta, mecenatge de creadors

L’aixeta es un projecte molt jove i fet a Barcelona. Tots sabem com és difícil guanyar-se la vida com a creador, L’aixeta vol ajudar posant en contacte creadors i mecenes que poden aportar tant com vulguin cada mes. Ja hi ha uns 240 creadors que posen els seus projectes a la plataforma. Al darrere hi ha la ment preclara de la Liz Castro, escriptora, editora, activista i tecnòloga. La idea està inspirada en la plataforma del Patreon, creada pel Bill Conte del grup Pomplamoose.

7
Chalamet com a obra d’art

L’actor nord-americà Timothée Chalamet (‘Call me by your name’, ‘Lady Bird’, entre d’altres) té un físic que sembla extret d’un quadre i mereix un lloc en la història de l’art. Al compte d’Instagram @chalametinart trobareu la prova que Chalamet ha inspirat tots els grans mestres de la història; de Gustave Courbet, Ramon Casas, Klimt, Munch fins a Miquel Àngel i Leonardo da Vinci.

8
Àlbums falsos de Tintín

Un compte de Twitter excepcional que recull recreacions fictícies de portades d’àlbums de Tintín fetes per diversos il·lustradors i artistes. @TintinFakeCover