Per tercer any consecutiu, betevé és un dels espais que obren portes en el marc del 48h Open House, que s’ha presentat aquest dijous. És una visita que no és singular per l’arquitectura, sinó pel que s’hi fa a dins. En grups d’unes 20 persones, acompanyats d’un guia, els visitants podran descobrir durant aproximadament una hora els secrets d’un mitjà amb vocació de servei públic que distribueix tot tipus de continguts (informatius, divulgatius, culturals, d’entreteniment) en diferents plataformes.

La visita permetrà trepitjar els platós, com el de l”Àrtic’, el del ‘Terrícoles’ i el de ‘La porteria’, i veure tot el desplegament tècnic que cal per dur a terme un programa. Com, per exemple, el control de realització, des d’on es vetlla perquè tot surti bé. També es visitarà la redacció d’Informatius i el seu plató, a més dels estudis de ràdio.

Plató de l'Àrtic de betevé

Les fotos estan més que permeses i qui ho vulgui, per què no, pot provar d’emular els presentadors, ja sigui des de la cadira d’en Pitu Abril, o el sofà de la Flora Saura. Les visites seran cada 30 minuts, dissabte, 27, i diumenge, 28, en horaris d’11 a 14 h al matí i de 16 a 19 h a la tarda. L’entrada es farà per ordre estricte d’arribada.

Més de 200 edificis i monuments

Els estudis de betevé són només un dels més de 200 edificis i monuments que obriran portes l’últim cap de setmana d’octubre. Alguns són peces emblemàtiques del paisatge urbà de la ciutat,  d’altres passen més desapercebuts. Al web de betevé podeu trobar un mapa amb tots els edificis que hi participen, especificats per tipologies i dies d’obertura. Hi ha sis espais que requerien inscripció prèvia, i que ja s’han esgotat. Són el dipòsit d’aigües pluvials del Parc de Joan Miró, la xarxa de clavegueram, la Casa Galeria, la Casa Vicens, el dipòsit d’aigües pluvials del Parc de les Rieres d’Horta i l’Hospital Vall d’Hebron.

Entre les propostes de l’Open House d’aquest any, hi ha la possibilitat de pujar fins a les altures de la Torre de les Aigües del Tibidabo o baixar fins al subsol del dipòsit d’aigües pluvials d’Horta. També s’hi incorporen edificis amb què l’Ajuntament vol donar a conèixer altres estils de vida, com els edificis municipals de lloguer social o de cohabitatge.

Comparteix a:
Imatge de l'autor/a