MIQUEL ZUZAMA, coordinador de 48h Open House BCN "La idea d'avui és fer una visita exclusiva amb els voluntaris de manera que puguin conèixer l'edifici i quina serà la dinàmica durant el festival. Aquest edifici és molt interessant perquè les telecomunicacions i la infraestructura çes molt important perquè té unes característiques molt concretes per les funcions que es fan aquí." PAULO SANTOS, voluntari "Sóc dissenyador gràfic i fa quatre anys que participao al festival i m'agrada molt el tema de l'arquitectura i això. És un cap de setmana molt xulo." ORIOL GRANADERO, voluntari "Crec que el més interesant són totes les àrees de producció i realització que és on hi ha el bullici i la sala de calderes." NÚRIA VALLA, voluntària "El més interessant són els platós. Veure com els adapteu a cada programa." SARA MONTANER, voluntària "M'imaginava que hi hauria més guirigall, i està tot calladet. Per tant, m'ha agradat." IGNASI CHIES, voluntari "M'ha semblat molt personal. Hi ha gent que tothom col·labora entre sí. Molt familiar."

Serà els propers 22 i 23 d’octubre quan el festiva 48h Open House permetrà els ciutadans accedir a unes 200 edificacions de la ciutat. Una edició en què participarà, per primera vegada, BTV. En aquest cas, la cadena obrirà les portes entre les 11 i les 14 hores tant de dissabte com de diumenge per permetre l’entrada de visitants que en recorreran les instal·lacions en grups de 20 persones. Les rutes guiades duraran una hora i permetran fer-se una idea de com es treballa en aquest mitjà de comunicació. Platós, redacció, controls de realització, estudi de ràdio, maquillatge… són alguns dels espais que ja han pogut trepitjar els voluntaris que ajudaran a fer les visites. Acompanyats d’un dels coordinadors de la iniciativa, s’han pogut fer la idea, així, de quins escenaris ensenyaran i quines explicacions podran donar.

El 48h Open House arriba a la setena edició precedit de l’èxit de les anteriors. L’any passat hi van participar unes 60.000 persones que van descobrir 190 edificis. Ho van fer possible un miler de voluntaris que, aquest any tornen a ser necessaris. Motiu pel qual l’organització fa una crida a tothom qui vulgui sumar-s’hi. Per fer-ho cal inscriure’s al web de 48h Open House BCN, lloc on també hi haurà la informació dels edificis participants. Per poder-los visitar no és necessari apuntar-se enlloc, però sí que cal consultar les hores d’obertura al públic.