Del 20 al 28 d’octubre el festival Dansat! aterra de nou a Sant Andreu. El SAT! Sant Andreu Teatre n’organitza la 14a edició, que enguany s’expandeix i surt al carrer amb quatre propostes gratuïtes. En total hi participaran 10 companyies i s’interpretaran 16 peces d’estils variats. Thomas Noone, assessor de la programació del SAT!, defineix el festival com un certamen universal i amb propostes variades i per a tot tipus de públic. L’Òscar Rodríguez, director del SAT!, afegeix que han volgut apostar per la diversitat i companyies joves.

La dansa surt al carrer

El certamen arrencarà el 20 d’octubre a la tarda a la plaça d’Orfila amb dues funcions: ‘Perverso’, de Thomas Noone Dance, i ‘Nur’, d’Iron Skulls. També en aquesta plaça el dia 27 d’octubre es podrà veure ‘Trad’, una peça curta del Colectivo Lamajara.

La dansa també es traslladarà al passeig de Fabra i Puig, on el dia 25 d’octubre s’instal·larà ‘Bulb’, una escenografia lluminosa i interactiva creada per Múcab Dans que interactua amb el moviment dels vianants modulant la intensitat de la llum.

Dansa per a tots els gustos al SAT!

La ‘Sessió 3.2’ serà l’encarregada d’inaugurar el festival a l’interior del teatre andreuenc el 25 d’octubre. Consisteix en un programa mixt de quatre peces interpretades en format duo per tres companyies diferents. La companyia UnaiUna representarà ‘Duo’, guardonada amb el Premi Art Jove de Dansa Contemporània Balears i Premi SóloDos, i ‘All inclusive’, que reflexiona sobre el concepte de “guiri”. Continuarà la sessió la companyia Dinamo Danza amb ‘Transoceánica’, que investiga sobre els canvis de la naturalesa a través del cos, la imatge i el so i, finalment, tancarà la jornada la companyia Yurdance amb una peça de dansa integrada anomenada ‘Ciclamen’.

El dissabte 27 d’octubre és el torn de les companyies joves. Sota el nom de ‘Línia Urbana’, la companyia Armoniza (Aina Lanas), la companyia Om Rasa i Julien Rossin, oferiran un programa mixt dedicat a la dansa urbana.

La companyia resident al SAT!, la Thomas Noone Dance, tancarà el festival el 28 d’octubre amb un espectacle familiar. ‘Molsa’ combina dansa i titelles i està basada en la novel·la de David Cirici que ha rebut nombrosos premis literaris.