Fa 50 dies que van sortir de la Xina i aquest dijous han fet escala a Barcelona. Són 45 persones, representants i treballadors de cinc televisions de la Xina que durant més de dos mesos fan un ral·li per diferents ciutats, seguint la nova Ruta de la Seda. Ja han passat, per exemple per països com l’Uzbekistan, Alemanya i Holanda i encara han de fer escala a Madrid, Portugal, París i Londres. De moment, més de 10.000 quilòmetres recorreguts i el viatge l’estan fent en 14 furgonetes. Durant les parades visiten les televisions locals de cada territori i aquest dijous han fet escala a Barcelona i també a betevé. Un grup de representants de la televisió de Xian han conegut per dins les instal·lacions de la cadena.

Acord de col·laboració

La visita ha servit per signar, a més, un acord de col·laboració entre betevé i el mitjà xinès. L’objectiu és millorar el coneixement entre Barcelona i la Xina a través de l’intercanvi de programació i continguts. Per exemple, d’aquí a uns mesos betevé emetrà un reportatge sobre la regió de Shaanxi i, en un futur, s’estableix la possibilitat d’emetre més capítols d’interès turístic inspirats en la nova Ruta de la Seda.

L’acord arriba pocs mesos després que s’hagi posat en marxa una prova pilot per fer arribar les notícies de Barcelona al país asiàtic. En col·laboració amb la Fundació Educativa Xinesa, betevé va signar el juny un conveni per cedir els continguts per ser distribuïts per diferents xarxes socials utilitzades a la Xina.