El festival Llum BCN ha tancat el seu concurs d’experimentació creativa a l’espai urbà i ha atorgat un doble primer premi (“ex aequo”) a l’escola BAU i l’escola d’arquitectura UIC entre les diferents propostes presentades per universitats i escoles durant aquesta 8a edició, la segona del Poblenou.

Reflexió - Llum BCN

El jurat ha premiat la instal·lació ‘Reflexió‘ de l’escola BAU perquè, indiquen, convida l’espectador a reflexionar sobre l’excés d’emmirallament de la societat a través d’una posada en escena lúdica coreografiada per llum, so i moviment.

Ampolles verdes - Llum BCN

D’altra banda, la instal·lació ‘Verd botella‘ de l’escola d’arquitectura UIC ha estat guardonada pel compromís del seu missatge amb l’empremta ecològica i l’ús del plàstic en una mostra que, de forma poètica, fa una crida a la renaturalització de la ciutat.

El concurs permet als estudiants explorar les possibilitats creatives de l’entorn amb tècniques d’il·luminació i projecció a gran escala per crear experiències interactives. El jurat d’aquesta edició ha destacat el missatge crític que transmeten ambdues propostes guanyadores sense oblidar l’excel·lent qualitat expressiva, l’adequació a l’entorn i la idoneïtat de les tècniques emprades en totes dues mostres.

Durant aquest vespre encara es pot aprofitar per veure les obres guanyadores, la instal·lació ‘Reflexió’ de la BAU es troba a la plaça de Montserrat Casals (carrer de Pallars, 183) i la mostra ‘Verd botella’, de la UIC, està instal·lada al carrer de Ciutat de Granada cantonada amb Almogàvers.