Un any més, del 15 al 17 de febrer, el Llum BCN ha tornat a transformar els carrers i places del Poblenou. La zona del 22@, que ha acollit el festival per segon any consecutiu, s’ha convertit en un gran laboratori d’experimentació i creativitat a l’aire lliure a partir d’utilitzar la llum com a mitjà creatiu.

El festival aglutina il·luminacions dinàmiques, projeccions a gran escala i entorns interactius molt diferents. Es tracta d’una cita cultural que busca transformar les antigues naus industrials i els edificis moderns de bona part del barri del Parc i la Llacuna del Poblenou a través de quasi cinquanta espais diferents.

El festival ha comptat amb tres jornades i un ampli programa que ha atret 190.000 assistents, més que l’edició de l’any passat. A banda de les instal·lacions de carrer, el dissabte 16 de 16:30 a 18:30 hores, el Museu del Disseny HUB va acollir l’explicació d’alguns dels artistes principals de l’edició, que parlaran dels seus projectes. Hi va participar Daniel Canogar, Kyle McDonald o Joanie Lemercier, entre d’altres.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Consulta totes les instal·lacions del Llum 2019″ style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fhttps://beteve.cat/agenda/llum-bcn-2019-festival-barcelona-poblenou//|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

Làsers, la història del barri i els estudiants, alguns protagonistes

Aquest any, el Llum BCN ha estat comissariat per la dissenyadora d’il·luminació Maria Güell, també codirectora i docent del Màster “Projectar la llum” de la Fundació UPC i del Postgrau Lighting Design a Ciutat de Mèxic. Güell remarca que “si durant anys predominaven les projeccions i els mapatges, enguany el làser té una gran presència“. Un protagonisme que la comissaria atribueix als avenços tecnològics i la constant evolució de les eines lumíniques.

[vc_row][/vc_row][vc_column][/vc_column][vc_gallery type=”flexslider_slide” interval=”0″ images=”306592,306602,306598,306593,306599,306594,306595,306596,306591″ img_size=”1024×576″ onclick=””]

L’edició d’aquest 2019 compta amb 26 propostes professionals diferents. Una de les més destacades és el projecte ‘Emergències‘, del fotògraf madrileny Manolo Laguillo. Obra que podrà veure’s en nou punts diferents del barri i que mira de reflectir el passat industrial d’il·luminant les escales d’emergència més emblemàtiques del Poblenou.

Per altra banda, el Llum BCN dóna cabuda al talent internacional a través de grans noms del disseny i l’art lumínic d’arreu del món. És el cas del mexicà Rafael Lozano-Hemmer, creador del projecte ‘Sandbox‘, situat en l’encreuament entre els carrers Tànger i Pamplona. Una instal·lació interactiva que consisteix en dues petites safates de sorra en què les persones que la visiten poden veure-s’hi projectades. Lozano-Hemmer ha lloat el cartell d’artistes del Llum BCN i ha incidit en el fet que els projectes artístics d’aquest festival no “només experimenta amb la llum, sinó també implica una investigació més profunda de la ciutat de Barcelona”.

Si aquest any el festival compta amb aproximadament cinquanta punts físics, quinze de les instal·lacions han estat creades per alumnes d’escoles d’art, disseny, il·luminació i arquitectura de Barcelona. El talent universitari ha estat, precisament, una de les apostes constants d’aquest festival en les seves diverses edicions. A més, entre els emplaçaments, s’hi incorporen noves localitzacions, com els Encants, la Plaça Dolors Piera o la Fundació Mies van de Rohe.

Els assistents també podran gaudir dues zones d’esbarjo: Van Van Llum, situades al carrer de Tànger (entre C/Zamora i C/Pamplona) i el carrer de Sancho de Ávila (entre C/Badajoz i C/Ciutat de Granada). En ells, els visitants comptaran amb l’oferta gastronòmica de diverses furgoteques, així com d’un punt de descans en un jardí d’arbres lluminosos.