Premis Montserrat Roig 2021

Lespecial de ‘bàsics’ sobre l’emergència d’habitatge a Barcelona, és una de les propostes finalistes als Premis Montserrat Roig 2021. El programa informatiu de betevé ens mostra la crisi de l’habitatge a la ciutat a través de 12 històries de testimonis que relaten des de diferents angles una de les principals problemàtiques dels barcelonins.

El programa ‘bàsics‘, dirigit i presentat per Eva Arderius, va emetre un recull de 12 reportatges que relaten en primera persona la crisi habitacional a la ciutat. L’activisme dels veïns per evitar desnonaments, les actuacions d’institucions educatives per fer front a l’emergència de l’habitatge, la gestió piscològica davant la pèrdua d’una llar o les implicacions derivades d’un desnonament són alguns dels temes que recullen els diferents reportatges.

Els premis Montserrat Roig es faran públics el 6 d’octubre

Els guardons es faran públics en una cerimònia al Saló de Cent dijous, 6 d’octubre, i s’emetrà a través de betevé. Els Premis Montserrat Roig són els guardons de periodisme i comunicació social de Barcelona. Amb aquests premis es vol donar a conèixer el periodisme que ofereix elements d’anàlisi per entendre la realitat que ens envolta i que, al mateix temps, apodera la ciutadania i contribueix a la transformació social. Un periodisme al servei de la ciutadania i dels valors democràtics.

El projecte ‘Des-iguals’, de betevé, va obtenir el Premi Montserrat Roig en la modalitat periodisme social l’any 2018.