Sis grans equipaments culturals de la ciutat han engegat Vibe 35. És una iniciativa única i sense precedents entre el Mercat de les Flors, el Teatre Lliure, el Gran Teatre del Liceu, el Teatre Nacional de Catalunya, L’Auditori i el Palau de la Música. Cada equipament ofereix una programació especial per a joves d’entre 18 i 35 anys a preus molt reduïts (entre 10 i 20 €).

Vibe35 vol “desinstitucionalitzar” la gran cultura

Aquesta programació, que començarà el 21 d’octubre i fins a l’1 de novembre, inclou un espectacle o concert a cadascun dels sis equipaments i un “aftershow” en col·laboració amb el Sónar, el Primavera Sound, el Cruïlla, el Razzmatazz o el Nitsa/Apolo.

La intenció dels sis equipaments és apropar el públic jove a unes institucions culturals que ara mateix, en molts casos, els són alienes. Per aquest motiu totes les propostes tenen una cosa en comú: en finalitzar l’espectacle s’ofereix als joves gaudir dels diferents espais de cada institució amb actuacions musicals d’ambient o discjòqueis proposats pels principals festivals de música moderna i clubs de la ciutat.

Els sis directors dels grans equipaments culturals

Propostes per a tot els gustos al Vibe 35

Tot i que la iniciativa del Vibe35 és conjunta, cada equipament ofereix una proposta ben diferenciada. Pel que fa a les entrades cal tenir en compte que:

  • Del 3 al 10 d’octubre, venda preferent per qui s’apunti per rebre informació a través del microsite.
  • A partir del 10 d’octubre, venda a tots els webs dels equipaments.

La programació Vibe35 comença el 21 d’octubre al Mercat de les Flors i s’acaba l’1 de novembre al Palau de la Música. Els espectacles que en formen part són:

21 d’octubre Bate Fado + “aftershow” amb Unai Muguruza en col·laboració amb Primavera Sound, al Mercat de les Flors.

22 d’octubre Sun & Sea + “aftershow” amb Sama Yak en col·laboració amb Nitsa/POLO i Maria Arnal DJ set, al Teatre Lliure de Montjuïc.

26 d’octubre Il Trovatore + “aftershow” amb un DJ en col·laboració amb el Sònar i food stands , al Liceu

27d’octubre Assaig sobre la ceguesa + “aftershow” amb Kyne + DJ Krea en col·laboració amb Razzmatazz, al TNC.

29 d’octubre Pol Batlle i Rita Payès + Marina Herlop + “aftershow” amb LANAV en col·laboració amb Primavera Sound, a L’Auditori.

31 d’cotubre Metropolis + “aftershow” amb Magalí Datzira amb el festival Cruïlla, al Palau de la Música.

1 de novembre Don Giovanni + la Simfònica del Vallès + “aftershow” amb Clara Andrés amb el festival Cruïlla, al Palau de la Música.

Una plataforma educativa única

A banda de la iniciativa Vibe35, els sis equipaments també han volgut mostrar múscul pel que fa a la seva programació dirigida a les escoles. En aquest sentit, han anunciat que al desembre, es crearà una plataforma web que inclourà la programació de totes les activitats educatives que ofereixen els equipaments, la creació d’itineraris compartits i l’organització d’unes jornades de formació per al professorat d’escoles i instituts.

Aquestes sessions es focalitzaran a potenciar el valor educatiu i transformador de les arts escèniques a través de tallers i ponències per part d’experts en el sector i un banc de recursos pedagògics i didàctics per treballar amb les arts en viu als centres escolars.

Es desenvoluparà també una plataforma d’intercanvi d’experiències entre els projectes socials de cada institució, per tal d’explorar possibles vies de col·laboració futures i especialment compartir estratègies per a una millor accessibilitat del sector a la cultura.