Aquest any el Palau Sant Jordi, el Sant Jordi Club i l’Estadi Olímpic, que configuren l’Anella Olímpica, acolliran 81 concerts. Fins ara s’hi han fet 42 espectacles, que han reunit 420.000 assistents. És un xifra que multiplica per sis els espectadors del mateix període de l’any passat, encara afectat per les restriccions de la covid-19. Des d’ara i fins a finals d’any, hi ha programats 39 concerts més, amb 235.000 espectadors, una xifra que triplica el nombre d’assistents de la tardor passada i que pràcticament iguala les xifres del 2019, quan el Palau Sant Jordi i el Sant Jordi Club van acollir 243.000 assistents.

“L’Anella Olímpica acull les millors gires internacionals”

Un cop superada la pandèmia i amb la recuperació de públic, la confirmació de gires torna a situar l’Anella Olímpica com a espai estratègic per a la celebració de concerts a Barcelona. Segons el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, “aquests xifres confirmen que 30 anys després dels Jocs de Barcelona 92 l’Anella Olímpica continua sent un espai viu que situa internacionalment la ciutat. Cada vegada són més els promotors musicals que escullen els escenaris de l’Anella perquè hi facin parada les millors gires internacionals“.

Enguany el Palau Sant Jordi ha batut rècord d’assistència amb el concert de C. Tangana i Rosalía ha exhaurit les entrades en dos concerts al mateix Palau.

Serrat, Rigoberta Bandini i The Cure, propers concerts

Les setmanes vinents actuaran a l’Anella Olímpica Antònia Font, el raper Ayax i la catalana Rigoberta Bandini, que serà al Palau Sant Jordi en un dels últims concerts de la seva gira abans de retirar-se temporalment dels escenaris. Al novembre hi tocarà Sopa de Cabra i al desembre, Dani Martín. Una de les cites destacades d’aquest últim trimestre és el triple concert de Joan Manel Serrat al Palau en el marc de la seva gira de comiat.

En clau internacional, els nord-americans Backstreet Boys portaran la seva gira al Palau Sant Jordi el mes d’octubre. També hi actuarà la banda escocesa Franz Ferdinand, en aquest cas al Sant Jordi Club, i el conjunt folk nord-americà Bon Iver actuarà al Palau al novembre. Entre la programació prevista també destaquen el concert dels britànics The Cure i el de les reines del K-pop Blackpink.