(ACN) Els Castellers de la Vila de Gràcia han guanyat la segona jornada del XXVIII Concurs de Castells amb el 3d8, 2d8f, que han estrenat, i 4d8. La colla ha obtingut 2.255 punts. Els Marrecs de Salt han quedat segons després de descarregar el 4d8, 3d8, 9d7 i el 2d7. Els Nens del Vendrell i els Sagals d’Osona han empatat en tercera posició amb construccions de set i de vuit. La diada castellera ha tingut 17 colles que han portat a la Tarraco Arena Plaça, a Tarragona, 60 construccions, de les quals només n’han caigut quatre. A més, 13 de les agrupacions han fet els seus millors castells i han anat a “màxims”. L’organització del certamen ha celebrat el nivell de les colles i ha lloat la seva perseverança.

Gràcia fa la tripleta

Els Castellers de la Vila de Gràcia han esclatat d’alegria quan han aixecat el 2d8 amb folre, que han treballat a la descarregada. És la primera vegada que fan la torre aquesta temporada. Els graciencs també han descarregat el 3d8 i el 4d8 en primera i tercera ronda. El seu cap de colla, Eduard Cecilia, ha afirmat que totes les construccions que s’han vist a la TAP mostren el bon estat de salut del món casteller. “Estic molt content, hem fet la tripleta, tenim ganes de créixer”, ha valorat.

Els Marrecs de Salt han necessitat quatre rondes per aconseguir els 1.940 punts que li han atorgat la segona posició. La colla ha aixecat el 4d8, el 3d8, 9d7 i el 2d7. Els Nens del Vendrell han descarregat el 4d8 a la primera ronda, el 2d7 a la segona i han tancat la seva actuació amb el 5d7. Han compartit puntuació, 1.160, amb els Sagals d’Osona, els quals han descarregat en quatre rondes, el 5d7, 4d8, 7d7, que han hagut de desmuntar en la tercera ronda, i han acabat amb el 2d7.

Castellers Gràcia Tarraco guanyen
Foto: ACN

Torna la il·lusió després de la pandèmia

“Després de quatre anys hem tornat a sentir la il·lusió i l’emoció del concurs”, ha destacat el director del Concurs de Castells, Xavier González, qui també ha agraït l’esforç i la feina feta de les colles per recuperar l’espectacle casteller més gran del món.