El francès Ludovic Morlot, que ja va dirigir l‘OBC al gener, s’ha estrenat com a director titular de l’orquestra en la inauguració de la nova temporada de l’Auditori. Un concert molt aplaudit que presagia el millor de cara a aquesta nova etapa de la Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya.

La primera part del programa ha estat contemporània, amb ‘Let me tell you’, del danès Hans Abrahamsen, compositor convidat aquesta temporada (juntament amb Sofia Gubaidulina), i en què ha intervingut la soprano Audrey Luna. La segona part ha estat la portentosa Simfonia n. 4 en Sol de Gustav Mahler, amb participació al quart i darrer moviment de la també soprano Carolyn Sampson.

Ludovic Morlot dirigint l’OBC i la soprano Carolyn Sampson

Morlot, compromès amb el patrimoni musical català

Ludovic Morlot sap que aconseguir una entesa per fer brillar l’orquestra requereix el seu temps. “La meva funció és créixer amb ells i que ells em facin créixer a mi. Arribar a això no és cosa de dos concerts”, ha explicat a betevé. Sobre l’enregistrament sonor que va fer amb l’OBC al juny, amb obra de Bernat Vivancos i Héctor Parra, el director opina que “vull estar implicat amb els compositors locals, no només pel que fa als enregistraments. Anirem des de Felip Pedrell o fins i tot abans, fins a compositors molt joves”.

Vull estar implicat amb els compositors locals

Ludovic Morlot

El francès considera, a més, que la internacionalització de l’orquestra passa per les gires, però també per la difusió digital i els enregistraments.