SALVADOR BROTONS, director de la Banda Municipal de Barcelona "No només és el concert d'avui, sinó que hem planificat tota la temporada. Una temporada molt espectacular, amb solistes de més renom i amb més varietat, tot i que els nostres programes ja es distingeixen per ser variats i per a tots els públics."

Com no podia ser d’una altra manera, la Banda Municipal de Barcelona ha celebrat 130 anys d’història amb música. La fita consolida l’orquestra com una de les més antigues d’Europa. La Banda també ha inaugurat una exposició sobre la seva història al Foyer de la sala 1 de L’Auditori. Les persones que visitin aquesta exposició podran recordar episodis històrics tan emblemàtics com el concert que el compositor Richard Strauss va protagonitzar a la plaça de Sant Jaume, o l’actuació del 15 d’abril de 1931 en aquesta mateixa plaça i a la de Catalunya per celebrar la proclamació de la República.

L’aniversari de la formació simfònica coincideix amb el d’una de les figures més destacades de les lletres musicals. Fa 100 anys va morir el pianista i compositor català Enric Granados. El director de la Banda Municipal de Barcelona, Salvador Brotons, ha volgut recordar-ne la figura moments abans del concert d’avui tot avançant que part de la programació “atrevida” d’enguany també anirà dedicada al compositor.