Tres pel·lícules es disputen sortir de la cerimònia com la més premiada dels Gaudí. 'Anacleto, agente secreto' dirigida per Javier Ruiz Caldera i 'El Rey de la Habana' d'Agustí Villaronga opten a dotze guardons cadascuna, mentre que 'Truman', de Cesc Gay té onze nominacions. Tots tres títols són també a la categoria de millor pel·lícula en llengua no catalana. 'La novia' de Paula Ortiz tanca el pòquer de finalistes. En l'apartat de millor pel·lícula hi trobem 'Barcelona, nit d'hivern' de Dani de la Orden i 'El camí més llarg per tornar a casa' de Sergi Pérez, que també opten, entre d'altres, al guardó a millor direcció. Tanquen la llista 'L'adopció' de Daniela Fejerman, protagonitzada pels nominats Nora Navas i Francesc Garrido, i 'Un dia perfecte per volar' dirigida per Marc Recha i amb Sergi López com a protagonista aspirant al premi a millor actor. Qui segur que sortirà de la cerimònia amb un Gaudí és l'actriu i directora teatral Rosa Maria Sardà, que rebrà el Premi d'Honor-Miquel Porter, màxim reconeixement del cinema català.

Per la catifa vermella passaran aquesta nit els protagonistes de les trenta pel·lícules seleccionades per l’Acadèmia del Cinema Català. No hi faltaran les actrius nominades Natàlia de Molina, Nora Navas o Clara Segura, així com els finalistes en categoria masculina Javier Cámara o Francesc Garrido.

Hi ha una vuitantena de nominats a les 22 categories i es farà un homenatge a Rosa Maria Sardà, que rebrà el Gaudí d’Honor per la seva trajectòria artística.

Més de 2.000 persones viuran en directe la gala dels Premis Gaudí. Una festa que presentarà l’actriu mallorquina Rossy de Palma, que han assegurat que cantarà, ballarà i ho farà tot per divertir el públic. Després de la cerimònia, que acabarà passada la mitjanit, se celebrarà una festa a l’entrada de l’Auditori del Fòrum.