Els músics de l'orquestra Simfònica del Vallès han interpretat la banda sonora de Star Wars escortats per Darth Vader i l'exèrcit del costat fosc. Ha estat un dels plats forts del segon dia del saló, que vol fugir del format clàssic de festival de cinema i oferir una proposta lúdica i interactiva. Alex Murrull, director del Saló del Cinema i les Sèries: "Un diàleg en què l'espectador descobrís les indústries que hi ha i els oficis que hi ha al darrere d'una producció de cinema i a la vegada que la indústria pogués explicar com són aquests processos creatius." Laura López: els organitzadors del Saló del cinema i les sèries volen no només atreure els cinèfils sinó també les famílies seguidores de sèries i ser un punt de trobada amb el món del cel·luloide Ruben Valldoriola: "El noi és molt freaky de Star Wars. Ens vam assabentar que feien la festa del cinema i vam decidir venir." A més dels protagonistes de carn i ossos també hi ha hagut objectes singulars que han fet les delícies dels amants de les sèries. Des de Canet de Mar han portat un seient del tron que es va utilitzar en el rodatge de la sèrie 'Joc de trons'. David Gómez: "Tenia ganes de saber el mon del cinema tot el procés de caricatures, dels efectes especials." El Saló espera superar els vint mil visitants, que amb part del preu de l'entrada que paguen col·laboren en projectes culturals de micromecenatge.

La cita aplega una seixantena d’expositors que van des de botigues especialitzades fins a escoles de cinema o empreses tecnològiques. Arreu del recinte també hi ha exposicions temàtiques, entre les quals criden l’atenció les de les sagues de Star Wars, Indiana Jones i James Bond. Una altra mostra destacada és “Paper, tinta i acció”, amb revistes sobre cinema des de 1910.

En el marc del certamen, també s’han organitzat conferències, xerrades i espais de participació. Els organitzadors volen convertir el saló en un espai de lluita contra la pirateria i en una plataforma de micromecenatge per a nous projectes. De fet, la cita acull 15 projectes audiovisuals i una part del preu de l’entrada (que val vuit euros) es destinarà a finançar aquestes propostes.

De moment, el saló està tenint una molt bona acollida i aquest dissabte s’ha fet ple d’assistència a la Farga. En alguns moments s’hi han format cues de més de 20 minuts per comprar l’entrada al recinte. Els visitants que han optat per anar-hi en vehicle privat s’han trobat també amb llargues cues per pagar l’estada a l’aparcament del centre comercial.