És el fil musical que aquests dies es pot sentir al local de l'Associació de Veïns de les Roquetes, a Nou Barris. La temàtica que han triat aquest any no és cap secret, però ara han de prémer l'accelerador per mirar d'arribar a temps a la rua multitudinària del dissabte 6 de febrer. És hora de fer les últimes proves de vestuari als més de 200 veïns que s'han apuntat al vaixell pirata. El mar per on ha de navegar es troba en mans dels més joves. Tothom posa l'espatlla per col·laborar en el projecte que, a més, ha de sortir bé de preu. Els veïns de les Roquetes diuen que un cop superat aquest cap de setmana, el de més feina, després tot és més fàcil. Participar és important però els veïns estaran pendents del jurat, que els valorarà a la gran rua de la via Júlia. Ja fa quatre anys que no guanyen cap premi i volen que aquest canviï la seva sort.

Al local de l’associació de veïns, les màquines de cosir no paren quietes ni un moment. S’han d’acabar de muntar les més de 200 disfresses de pirates que aquest any solcaran els carrers de Nou Barris. Després de la cavalcada de Reis, ja van enfilar l’agulla. Les reunions per triar el tema de la rua d’enguany van començar al Nadal.

Uns fan el patronatge, d’altres la selecció de les teles i els barrets, i també hi ha un equip responsable de la construcció del decorat i el camió que els ha de conduir per la rua. Tot és “low cost”. Els més petits han de pagar set euros i els grans, deu. La resta són materials cedits pels mateixos participants i altres entitats.

Aquest ha de ser l’any de la recuperació per als veïns de les Roquetes. Ja fa quatre anys que no guanyen cap premi al Carnaval de Nou Barris i enguany volen girar la truita i emportar-se algun que altre guardó. De totes maneres, els organitzadors confessen que, tot i l’estrès i les discussions acumulades, quan surten al carrer tot s’oblida i gaudeixen d’una de les activitats que fan més barri durant l’any.