Dibuixar des d'una hamaca allò que ens inspira una cita literària. Aquesta és una de les activitats que han tingut més èxit al Flic i que ha estimulat la creativitat de desenes de nens. La Kathy i l'Emma han anat amb les seves filles. Kathy Kohler: És un gran reclamo con las hamacas, era... eso lo tenemos que hacer! Y sí, es muy guay como dice ella". Emma Bartolomé: Combina lo que es lectura con dibujo, cuento... y un poco me dió la sensación como algo creativo, así muy abierto, por lo que me pareció muy divertido". La filosofia del Flic és convidar a un viatge literari amb la imaginació, així ho explica la seva directora Magalí Homs. Magalí Homs, dircetora del Flic: Nosaltres el que procurem és que sigui una programació, on els nens de 0 a 12 anys puguin trobar coses interessants, on no sempre el llibre és el protagonista, però sempre ho és la literatura, y sempre en contacte amb altres arts". El Flic també està obert al públic professional. El Salvador Rojo és estudiant de magisteri d'educació infantil i considera que els tallers els donen eines per fomentar la lectura. Salvador Rojo, estudiant d'educació Infantil: "Les idees que donen aquí són molt bones, i les aventures que és la temàtica d'aquest any, o sigui, és molt bona, perquè la imaginació és fica endins, i al principi el que fa un nen és evadir-se, i això ja és una aventura". Els organitzadors del Flic s'alegren haver tancat portes aquesta sisena edició amb 4.000 visitants, el doble de l'any passat.
Tallers de contacontes, de dibuix, o espectacles musicals.
Són algunes de les activitats que ofereix el festival Flic, la cita anual amb la literatura per a nens d’entre 0 i 12 anys. Aquest any la temàtica central són els viatges i les aventures, per tots els racons del Festival es poden llegir cites de llibres que recorden la importància de la imaginació per gaudir de la lectura.
La lectura és un dels pilars del festival, però també ho és la il·lustració. És per això, que, en aquesta edició, els organitzadors compten amb una col·laboració especial, es tracta de la il·lustradora argentina Marisol Misenta. Més coneguda com a Isol, ha estat guardonada amb el premi ALMA 2013, un dels més prestigiosos en l’àmbit de la literatura infantil i juvenil. Isol ha estat l’encarregada de dissenyar les il·lustracions del festival d’enguany.
Un dels tallers que ha tingut més èxit ha estat la proposta Hamaques que il·lustren, de l’artista italià Segni Mossi. Els nens dibuixen estirats en una hamaca, emulant el vol dels ocells. Aquesta creativitat també ha estat present a l’espai La Fàbrica de tallers, amb la presència d’escriptors infantils i dibuixants que s’han convertit en impressores humanes, plasmant en el paper les idees dels visitants més joves.
Més enllà de la cita familiar, el Flic també reserva un espai perquè els professionals d’aquest àmbit puguin reflexionar, debatre i transformar el model de literatura infantil i juvenil. Es tracta d’una altra branca del festival que tindrà lloc el 18, 19 i 20 de febrer.