MARIA VALÈNCIA i ANNA DANIEL, ballarines "Hi han hagut diferents grups, diferentes coreografies... en realitat el més fort ha sigut ajuntar-ho tot i memoritzar, comptar i memoritzar. Sobretot per la gent gran, els joves tenen una altra capacitat."

La companyia de Hofesh Shechter, originària de Brighton, ha fet una nova versió del ‘Political Mother’ que va estrenar al 2010. Es tracta d’un muntatge on els protagonistes són persones que tenen sensibilitats artístiques però mai s’han dedicat professionalment a les arts escèniques. L’organització del festival Temporada Alta va impulsar aquesta iniciativa i l’octubre passat va posar en marxa una convocatòria oberta a tots els amants de la música i la dansa. Més de 80 persones de Girona i Salt van sumar-se al projecte. Al novembre van començar els assajos: quatre hores cada dia durant tres setmanes, amb els membres de la companyia com a professors. Finalment, el 6 de desembre es va estrenar l’espectacle a l’Auditori de Girona, amb una única funció.

El muntatge consta de tres peces breus en què es presenta un món sobri per a tres visions absolutament diferents sobre la intimitat, la passió i la banalitat de l’amor. La primera, la pertorbadora ‘The barbarians in love’, és una coreografia elegant i intimista. La segona, ‘tHE bAD’, és una explosió volàtil de ritmes per a una coreografia quasi urbana. L’espectacle el completa un duet, que mostra la veu singular i irònica del seu creador i alhora la versatilitat i el talent dels seus intèrprets. La creació sorprèn per la seva senzillesa, sense escenografia  i amb una il·luminació que cau sense concessions damunt dels intèrprets.

La companyia Hofesh Shechter es va crear l’any 2008 i compta amb un gran reconeixement internacional. Fins ara ja havia mostrat gran part de les seves creacions al Mercat de les Flors.