Quan falten tres dies per l’inici del Bachcelona, el festival ha traslladat la música de Bach al metro perquè la puguin gaudir tots els barcelonins. Durant tres dies el vestíbul de l’estació de Diagonal del metro s’ha convertit en una sala de concert, que ha acollit actuacions de violoncel on s’interpretaven peces del compositor barroc i referent de la música clàssica.

Matthias Weinmann, Paul Stouthamer, Jordi Rallo i Frances Bartlett han estat els encarregats d’oferir singulars aproximacions a les peces musicals de Bach. Unes actuacions que han servit com a prèvia del festival Bachcelona 2019 que enguany se celebrarà del 16 al 21 de juliol a espais de Barcelona molt diversos, com el Palau de la Música Catalana, el Palau Güell, la Filmoteca de Catalunya i Luz de Gas.

Bachcelona

El festival Bachcelona va néixer el 2013 amb la voluntat de divulgar la figura de J. S. Bach des de múltiples vessants, formats i artistes que s’atreveixen a interpretar-lo des de perspectives inèdites. Entre les propostes més destacades hi ha la festa de cloenda que es farà a Luz de Gas el 21 de juliol, on combinaran la música brasilera amb Bach, i se celebrarà una nova edició del Swing Barcelona.

Aquest dilluns encara es podrà gaudir de la música de Bach al metro, a l’estació de Diagonal entre les 10 i 12 hores.