Marcelo Aníbal Suárez, conegut amb el nom de DJ Anibalsons, ha obert fa poc una botiga dedicada al col·leccionisme de discos de vinil a Barcelona. S’hi poden trobar més de 12.000 referències. El nou espai, a la Dreta de l’Eixample, se suma al mapa del vinil de la ciutat.

La diversitat d’estils, punt fort de la botiga

Una de les coses que destaquen d’aquesta nova proposta per als amants del vinil és la diversitat d’estils musicals que s’hi poden trobar. Des de música clàssica al heavy metal, l’electrònica, el flamenc o el pop-rock. En total, unes 12.000 referències que es van renovant.

Aníbal Suárez va arribar a Barcelona el 2001 i es va estrenar com a discjòquei a la Sala Razzmatazz. Ha treballat molts anys com a DJ seleccionador, però l’afany col·leccionista el va adquirir al costat del seu pare a l’Argentina, on també conserva una extensa col·lecció de discs.

Un racó dedicat al tango

El DJ va néixer el 1972 a Lanús, Buenos Aires, en una família de músics folkloristes, i és bon coneixedor del tango. A la botiga hi té dedicat un espai. Això també el fa diferent d’altres espais.

Ruy Martínez explica que s’hi poden trobar discs rars i molt buscats i també que és un lloc de culte musical, no solament per l’objecte del vinil o la música en ella mateixa, sinó també per tota la cultura musical associada, com ara les portades dels discs.

Arrelat al barri i obert a internet

DJ i col·leccionistes s’hi acosten cada dia, però també els veïns del barri, a la frontera entre la Dreta de l’Eixample i la Sagrada Família. La Sagrada Família li recorda el lloc on va néixer, i li agrada el contacte directe i diari amb els veïns de l’entorn. Arran d’això, vol començar a acollir activitats com recitals de poesia.

Una part important del negoci el fa per internet, però per a ell res no és comparable amb el caliu de la botiga o anar a comprar a altres països per enriquir el fons.