L’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) ha iniciat una gira europea aquesta setmana. Dijous van protagonitzar una actuació icònica a l’Elbphilharmoniei d’Hamburg (Alemanya) i aquest dissabte ho faran a Estocolm, Suècia. El fet és que la gira es va haver de posposar per la pandèmia de la covid i ara l’orquestra la recupera coincidint amb el 80 aniversari del primer concert.

Música de Ravel

La música de Ravel és el gruix del recital que l’OBC ha escollit per a aquesta gira. El recital el dirigeix el mestre francès Ludovic Morlot, que interpreta tres obres del compositor francès, una de les quals amb la participació de la mezzosoprano Fleur Barron com a artista convidada.

Ludovic Morlot, director de l’OBC, destaca la importància de la música de Ravel i la qualifica de molt exigent. A banda, considera que Ravel ha estat el millor “orquestrador”.

Músiques de Montsalvatge i García-Tomás

El recital també inclou dues propostes amb accent català, signades per Xavier Montsalvatge i Raquel García-Tomás, que és l’autora de ‘Las constelaciones que más brillan’, obra creada especialment per a l’ocasió.

El recital de la gira europea es va poder veure fa unes setmanes a Barcelona en el marc dels actes de celebració del 25è aniversari de L’Auditori.