El vinil és el protagonista absolut de bona part dels establiments de les Galeries Olimpia, al barri de Sant Antoni. Fa sis anys s’hi va obrir una primera botiga i ara ja n’hi ha quatre d’especialitzades en discs nous i d’ocasió que atreuen professionals de la música i col·leccionistes. En altres locals de les galeries també hi ha instal·lades dues productores i un estudi de gravació i hi tenen seu alguns segells discogràfics.

La passió pels vinils

A les galeries hi van molts amants de la música però també professionals del sector, com Joan Manel Serna, productor i col·leccionista que va començar com a DJ i ara és productor musical. Per a ell, l’origen de la seva afició va ser el vinil.

Una altra usuària habitual és Carol de Giovanni, que reconeix que és una amant de la música 360 graus i, mentre sigui en vinil, hi ha moltes músiques que li agraden, o Sergio Pulido, qui confessa que li agrada el disc com a objecte, per la presentació que l’acompanya i pel so, i assegura que si el tractes bé, un vinil és etern.

Si el cuides bé, un vinil pot ser etern
Sergio Pulido, col·leccionista de vinils

L’auge del vinil es detecta també en fires i certàmens com el Firadisc i manté l’hegemonia a la Fira Internacional del Disc de Barcelona.

Els usuaris parlen de “comunitat”

Un dels avantatges d’estar l’un a tocar de l’altre, a banda de poder tenir una oferta més variada, és que es genera més moviment i s’hi troben persones amb interessos semblants. Per a Toni Manejas, DJ Bruce Lee, que està al capdavant de Rhythm Control, treballen bàsicament per a gent que punxa i per a col·leccionistes. Aquest anar i venir i estar sempre al dia ha fet, diu, que cada cop vingui més gent i s’hi hagi fet una comunitat.

Tenim clients que punxen i col·leccionistes: hem fet una comunitat
Toni Manejas, DJ Bruce Lee i Rhythm Control