Un cop a la setmana durant tot el trimestre, alumnes d’ESO de l’Escola Oak House School i usuaris dels centres d’acollida Assís i Sant Joan de Déu, que ajuden persones sense llar, comparteixen classes d’interpretació al Teatre de Sarrià. Es tracta de teatre inclusiu, una eina per aproximar els participants i fer-los empatitzar amb persones diferents a ells amb l’objectiu de fer caure prejudicis. Un exercici que ha enriquit els alumnes com la Sara: “Sempre estem a la nostra bombolla i obrir-te a conèixer altra gent és molt interessant”; i usuaris com la Montse: “Les persones ens podem valorar no per la raça, l’edat o per on has nascut, sinó pel fet de ser persona i com actues a través, en aquest cas, del teatre”.

Un projecte del programa Aprenentatge i Servei

Fa tres anys que el Teatre de Sarrià acull aquesta activitat del programa escolar d’Aprenentatge i Servei (ApS) de la Generalitat de Catalunya, que organitza l’Escola Oak House School amb Assís i Sant Joan de Déu. Tot i que el programa serà obligatori a les escoles, ara el fan pocs centres educatius. L’objectiu és que alumnes de secundària coneguin una realitat diferent a la seva mitjançant alguna activitat i, en aquest cas, per la seva banda, els usuaris dels centres trobin un lloc on passar-ho bé en grup i socialitzar.

L’obra serà el 19 de desembre

El 19 de desembre es representarà al Teatre de Sarrià una obra única creada entre tots els integrants del grup de teatre i que estarà oberta al barri.