La sisena temporada d’Òpera de Cambra de Barcelona s’estrena aquest divendres al Teatre de Sarrià amb ‘Le cantatrici villane’, de Valentino Fioravanti. El muntatge ha comptat amb la participació de Constantino Juri, veterà director d’escena, que ha participat en 175 produccions a escala internacional. Una experiència que ha compartit amb cantants joves, que tot just inicien la seva trajectòria professional: “És una meravella donar visibilitat als joves que comencen, tenim un elenc amb unes veus molt boniques”, diu Juri.

Potenciar el talent jove

Des d’Òpera de Cambra de Barcelona volen impulsar joves cantants i músics en el marc de l’òpera de cambra. Compten amb 15 cantants seleccionats i una orquestra sòlida que representaran tres òperes al Teatre de Sarrià, seu del cicle. Al muntatge també hi participen alumnes de disseny d’ELISAVA en l’escenografia, i des d’aquest any també compten amb estudiants de Belles Arts de la Universitat Autònoma, que han dissenyat i construït l’escenografia de la primera obra.

Òpera bufa per a tots els públics

El cicle Òpera de Cambra de Barcelona, organitzat per Amics de l’Òpera de Sarrià, vol fer arribar l’òpera al públic en general. Es tracta de l’únic cicle estable d’òpera de cambra a la ciutat, que té la característica de ser una representació de petit format, en què els espectadors estan més a prop dels cantants, però no es perd la qualitat musical i artística.

Es representaran tres òperes bufes de febrer a maig: ‘Le cantatrici villane’, de Valentino Fioravanti el 7, 8 i 9 de febrer; ‘La ópera de cuatro notas’, de Tom Johnson i Paco Mir al març, i ‘L’Occasione fa il ladro’, de Gioachino Rossini al maig.