Sant Jordi paradeta venda llibres

Algunes editorials independents i llibreries estan cancel·lant aquests dies la seva participació a la celebració del Sant Jordi d’aquest 23 de juliol a través de les xarxes socials. L’última a pronunciar-se ha estat l’Associació d’Editorials Independents Llegir en Català que aglutina, entre d’altres, firmes com l’Avenç, Raig Verd o Tigre de Paper. El motiu esgrimit als seus comptes aquest dijous per donar-se de baixa a la festivitat que s’ha organitzat al passeig de Gràcia és la responsabilitat davant de l’encara presència del coronavirus.

Aquest grup d’editorials de Catalunya, País València i les illes Balears agraeix l’esforç de la Cambra del Llibre per l’organització de l’esdeveniment, però veu “incompatible demanar a la gent que es quedi a casa” i alhora “animar-la que vagi al passeig de Gràcia el 23 de juliol”.

Llibreries obertes, però al seu establiment

Llibreries com la Sendak, la Nollegiu o La Calders, entre d’altres, s’han donat de baixa alhora en els darrers dies en nom de la prudència. En el cas de la llibreria infantil i juvenil Sendak, han mostrat la seva solidaritat amb “els companys i les companyes de Lleida i el Segrià” i han afirmat que “no muntaran” parada al passeig de Gràcia, sinó que vendran al seu establiment amb “l’horari habitual”.

En el cas de la Calders, celebraran el seu Sant Jordi particular amb una llista de persones convidades  vinculades a la literatura. Pel que fa a La Carbonera, a Ciutat Vella, decidiran a “última hora” la seva participació a les activitats programades i igualment seran a la llibreria respectant totes les mesures de prevenció contra la covid-19.

També Gigamesh, llibreria especialitzada en literatura fantàstica i de ciència ficció, ha anunciat que no estarà al passeig de Gràcia i que estarà oberta, com sempre al carrer de Bailen.

Salut valorarà quines mesures aplicar

La consellera de Salut, Alba Vergés, considera que caldrà “valorar” la celebració del Sant Jordi d’estiu. Per la consellera, amb les dades de transmissió de coronavirus que actualment hi ha a la capital catalana caldrà prendre mesures “segur”, ha assegurat durant la roda de premsa sobre el circuit de detecció de casos de la covid-19 i el seguiment dels contactes.

De fet, hi ha diverses ciutats de Catalunya que ja han descartat celebrar el Dia del Llibre i la Rosa aquest 23 de juliol, com Figueres, Reus i Lleida i llibreries com la NoLlegiu o editorials associades a Llegir en Català que no instal·laran cap parada a Barcelona.