Hospital Sant Pau
Foto: AL PHT Air Picture TAVISA

El 48h Open House Barcelona 2021 torna aquest cap de setmana, durant tot dissabte i diumenge, 23 i 24 d’octubre. Més de 150 edificis de Barcelona obriran les portes per donar a conèixer l’oferta arquitectònica de la ciutat. Enguany, hi ha 38 equipaments més que el 2020. Si encara no saps quins espais visitar, a continuació et fem una ruta amb els 7 imprescindibles del 48h Open House Barcelona 2021 i si ho prefereixes pots consultar el mapa del 48h Open House amb els horaris i les adreces dels més de 150 espais que se sumen en aquesta edició.

1. Institut Français de Barcelona

Aquest edifici està situat al carrer de Moià, 8 i destaca per la seva façana homogènia i pels amplis espais comuns que té a l’interior. Amb la visita a aquest espai podràs acostar-te a l’obra de J. A. Coderech, l’arquitecte a qui es dedica el 48h Open House Barcelona 2021 per la seva capacitat de modernitzar la tradició arquitectònica mediterrània.

Institut Français Barcelona
Façana de l’Institut Français de Barcelona. Imatge: Antoni Navarro

2. Casa de la Convalescència

Amb el 48h Open House Barcelona 2021 tindràs l’oportunitat de descobrir una de les parts menys conegudes del Recinte Modernista de Sant Pau: la Casa de la Convalescència. Es tracta d’un antic pavelló de l’hospital destinat a acollir persones convalescents. En 1998, l’edifici es va rehabilitar i es va destinar a usos acadèmics. El podràs visitar juntament amb quatre espais més.

Interior de la Casa de la Convalescència situada al Recinte Modernista de Sant Pau. Imatge: Marc Vila

3. Museu Nacional d’Art de Catalunya

És possible que ja coneguis el Museu Nacional d’Art de Catalunya, però el cap de setmana del 23 i 24 d’octubre podràs acostar-te a un espai pràcticament desconegut: els magatzems del museu. És la primera vegada que s’inclou la visita d’aquesta zona al 48h Open House Barcelona i, segons els organitzadors, hi ha molt poques oportunitats d’accedir-hi al llarg de l’any. T’ho perdràs?

Façana del Museu Nacional d’Art de Catalunya

4. Torre Glòries, coneguda com a Torre Agbar

Segurament l’hauràs vist infinites vegades des de fora, però ara tens l’oportunitat de descobrir l’antiga Torre Agbar des de dins. Aquest edifici icònic de Barcelona, considerat la porta d’entrada al 22@, té una alçària de 144 metres i 30.000 metres quadrats d’oficines.

Barcelona skyline torre Glories
“Skyline” de Barcelona amb la Torre Glòries al fons

5. World Trade Center

És la primera vegada que el World Trade Center obrirà les portes en el marc del 48h Open House Barcelona. Tens dues opcions de visitar aquest centre de negocis de més de 40.000 metres quadrats en forma de vaixell. La primera és una visita general, per a la qual no necessites reservar plaça, i la segona és una visita tècnica, que sí necessita inscripció.

Imatge aèria del World Trade Center

6. Menjadors dels pavellons Seat

L’edifici de menjadors de la Seat per a treballadors, situat a la Zona Franca, s’afegeix a la llista del 48h Open House Barcelona 2021. És una de les 13 construccions barcelonines en la qual necessitaràs inscripció prèvia per poder accedir-hi. A la visita podràs descobrir una obra organitzada en forma de pinta amb espais ajardinats per trencar amb la monotonia del sistema de producció que hi havia a la fàbrica de cotxes.

7. Recinte Fabra i Coats

La nau G de l’antiga fàbrica de filatures Fabra i Coats alberga ara la seu de la Colla Castellera Jove de Barcelona i més d’una quarantena d’habitatges. L’edifici, que ha rebut un premi FAD aquest 2021, destaca per unificar en un sol espai el passat industrial amb els usos contemporanis. Visita’l gràcies al 48h Open House Barcelona 2021.

Interior de la nau G del recinte Fabra i Coats

Com fer la inscripció per al 48h Open House 2021?

Només cal fer inscripció per a 13 espais del 48h Open House a Barcelona 2021. Per inscriure’s cal accedir a la seva web i fer-ne la reserva.