Fa 20 anys que el Poblenou té el seu festival d’arts escèniques. L’Escena Poblenou és un festival petit i alhora singular, multidisciplinari i, en molts aspectes, experimental. I de carrer, per bé que encara no hi ha una utilització de l’espai públic com abans de la pandèmia. Les restriccions de distàncies de l’any passat, però, s’han acabat.

“Fem 20 anys, que es diu aviat, i ho celebrem amb 20 espectacles”, afirma somrient la directora, Ada Vilaró. “I hem integrat el Col·lectiu Eszena Poblenou, format per joves que tenen al voltant de 20 anys, per ajudar-nos a programar: han estat en la selecció d’Embrions i han escollit l’espectacle històric que torna a l’Escena, ‘Likes’, de Núria Guiu“, explica.

Nous Embrions i espectacles que tornen

L’Embrions és un projecte que es va incorporar fa vuit anys al certamen. A Can Framis i Can Felipa, dos espais destacats del festival, s’han pogut veure, en la jornada inaugural, sis píndoles d’espectacle breus, d’uns 15 minuts (en pots veure quatre al vídeo). Esbossos que potser, en el futur, acaben sent espectacles de més durada.

Tornen al festival, amb motiu de l’aniversari, tres artistes que ja han passat per altres edicions: l’esmentada Núria Guiu, Joan Estrader amb ‘Mr. Kebab’ i ‘Rebota, rebota y en tu cara explota’, d’Agnès Mateus i Quim Tarrida.

A més de Can Ramis i Can Felipa, són espais del festival l’Hangar, la Sala Beckett, el Pati de l’Institut Quatre Cantons o el Centre Cultural i Moral del Poblenou. Hi ha programats, del 21 al 24 d’octubre, quatre espectacles de teatre i tres de dansa, cinc propostes híbrides, i set muntatges de circ i clown, a més d’un concert.