El festival 48h Open House Barcelona 2021 obre les portes de més de 150 espais i edificis de la ciutat els dies 23 i 24 d’octubre. L’edició del 2021 és la segona que es viu amb les mesures covid vigents, però aquest cop amb menys restriccions. De fet, només el 8 % de les activitats requereixen inscripció prèvia.

T’ho posem fàcil! Troba en aquest mapa del 48h Open House Barcelona 2021 tots els 154 espais que participen aquest any. Per planificar les teves visites, a banda del mapa, pots consultar l’horari de portes obertes de cada espai a la taula següent.

Inscripció prèvia a 13 espais de Barcelona

Dels 154 edificis que hi ha a Barcelona, en 13 cal inscriure-s’hi prèviament. És el cas de La Fàbrica del Sol, la Casa Vicens o el Mas Guinardó. N’hi ha alguns que obren només dissabte i a d’altres s’hi pot anar diumenge. Un total de 35 opcions estan disponibles durant tot el cap de setmana del 23 i 24 d’octubre.

L’organització del festival ha dividit els equipaments visitables en 15 zones, que no sempre coincideixen amb els districtes de Barcelona. Per exemple, Horta-Guinardó està diferenciat entre Horta i el Guinardó; Sant Martí té la zona del Fòrum a part; i a l’Eixample han fet el mateix amb els edificis que trobem dins la categoria Diagonal.

Aquest any l’esdeveniment ha sumat 38 edificis més en comparació amb el 2020. A banda, també hi participen espais de Santa Coloma de Gramenet, Vilassar de Dalt, Sant Joan Despí, Badalona, l’Hospitalet de Llobregat i Sitges, que enguany és la ciutat convidada. En total, hi ha més de 250 propostes arquitectòniques per descobrir.

El festival recupera l’aforament al 100 %

El 48h Open House Barcelona de l’any passat es va adaptar a la situació de pandèmia per coronavirus. L’aforament a l’interior dels edificis era del 50 %. A més, els visitants s’havien de registrar a l’entrada. La mascareta era obligatòria en tots els espais, la qual cosa es manté aquest 2021.

Novetats de l’Open House 2021

Entre la llista d’edificis que es podran visitar, el festival ha recuperat espais que l’any passat no hi van participar com els palaus Moja i Savassona (seu de l’Ateneu Barcelonès), les Torres Venecianes o la Torre Garcini. També hi ha altres novetats com l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, La Central del Circ, els menjadors dels pavellons de la Seat o l’antiga fàbrica Ca l’Alier.