El 48h Open House Barcelona tornarà a obrir les portes de més d’un centenar d’espais de la ciutat els dies 24 i 25 d’octubre. El Procicat ha donat el vist-i-plau al protocol de seguretat establert per l’organització per evitar contagis per coronavirus. En l’onzena edició, el festival d’arquitectura divideix la ciutat en 14 zones temàtiques, dins de les quals, tots els espais estan, com a màxim, a 15 minuts a peu. Troba en aquest mapa interactiu els 116 espais de Barcelona que participen en al 48h Open House 2020. Per planificar les teves visites, pots consultar l’horari de portes obertes de cada espai en aquesta taula.

A banda, també hi participaran edificis de L’Hospitalet de Llobregat, Badalona, Santa Coloma de Gramenet, Sant Joan Despí i Vilassar de Dalt, repartits en vuit zones temàtiques.

50 % d’aforament i registre dels visitants

El 48h Open House Barcelona 2020 s’ha adaptat a la situació de pandèmia per coronavirus i ha establert unes mesures de seguretat per a les visites presencials. D’entrada, l’aforament a l’interior dels edificis que obriran portes serà del 50 %. A més, els visitants s’hauran de registrar a l’entrada. El personal del festival regularà les cues i l’entrada i sortida dels visitants perquè es puguin garantir les distàncies de seguretat. La mascareta serà obligatòria en tots els espais i els visitants disposaran de gel desinfectant a les entrades dels edificis.

El Procicat ha revisat les activitats del festival i el protocol establert per l’organització i ha resolt que d’adeqüen a la normativa, també a les restriccions que van entrar en vigor divendres passat per frenar els contagis per coronavirus a Catalunya.

Novetats destacades

Entre la llista d’edificis que es podran visitar durant el 48h Open House, hi ha algunes novetats, com L’Orfebreria, una antiga fàbrica reconvertida en habitatges, el MUHBA Oliva Artés o l’Escola Auditori.

400.000 visitants en 10 anys de 48h Open House Barcelona

El festival d’arquitectura va arribar a Barcelona el 2010. En aquella primera edició, van obrir portes uns 130 edificis de la ciutat. L’any passat, amb 10 edicions a l’esquena, el 48h Open House va obrir més de 150 edificis de la ciutat i va arribar a les 60.000 visites. En total, al llarg de 10 anys d’història n’ha registrat 400.000.