Rei negre de la cavalcada de Reis
Rei negre de la cavalcada de Reis de Barcelona

L’any 2020 ha començat amb un temps monòton i avorrit a Barcelona i a la resta de Catalunya. A l’absència de precipitacions cal afegir-hi que les temperatures, especialment a les muntanyes, són molt més altes del que hauriem de tenir en aquestes dates.

Cavalcada de Reis amb més fresca

Tendència a 850 hPa i pluja prevista per als propers dies

La tendència pels propers dies i concretament per la cavalcada i el dia de Reis, vindrà marcada per un lleuger descens de les temperatures. un descens tèrmic que es notarà més en zones de muntanya i no tant aquí a la costa.

No estem parlant de cap baixada important de les temperatures, com fa uns dies indicaven els models de predicció numèrica, sinó que es tracta d’una normalització de la temperatura com es pot veure en el gràfic previst pel model GFS.

Podem afirmar, per tant, que els Reis d’Orient podran repartir tots els regals sense complicacions meteorològiques.

Dia de Reis amb temperatures més normals

Hi haurà dos factors que esperem que facin del dia de Reis, un dia amb temperatures clarament més baixes. D’una banda, i com ja s’ha dit, les temperatures baixaran als diferents nivells de la troposfera i això també es notarà en superfície. Però d’altra banda hi ha un altre aspecte que ajudarà a mantenir la temperatura més freda: els núvols baixos.

Efectivament, si tot va com està previst, el descens de les temperatures ajudarà que es formin intervals de núvols baixos, que a estones arribaran a tapar el cel. Seran uns núvols que ajudaran a mantenir les temperatures més aviat d’hivern, que és el que toca, durant tot el dia.

Com sempre us convidem a seguir l’evolució del temps al nostra web en el següent enllaç, on s’actualitza la predicció en tot moment.