Cavalcada Reis Barcelona

Protecció Civil ha elaborat diverses recomanacions per a la cavalcada de Reis del 5 de gener, en què alerta que el “principal risc” és el pas de les carrosses i demana no acostar-s’hi, ni intentar pujar-hi o baixar a la via per agafar els caramels que hi quedin. Entre les recomanacions també es demana no pujar a baranes, reixes, contenidors o altres llocs elevats per no caure’n. En un comunicat demana seguir les instruccions del voluntariat de Protecció Civil, policies locals i altres serveis de seguretat i emergències, així com no posar-se en risc ni exposar els menuts a un possible accident. S’aconsella també portar calçat adequat per evitar lesions, abrigar-se, buscar punts de trobada fora de la zona de més afluència i seguir les instruccions dels organitzadors en tot moment.

Els responsables de seguretat també afegeixen que no s’ha de fer guerra de caramels ni llançar-ne contra ningú, ni al personal de seguretat, ni al de les carrosses ni a la gent que està mirant la cavalcada.

Pel que fa als més petits, es recomana portar-los agafats de la mà i explicar-los els riscos, què és el que no poden fer i com han d’actuar si es perden. S’insisteix en el fet de no deixar que els menors pugin a cap objecte per veure millor la cavalcada i recomana pujar-los a coll en tot cas. També s’aconsella portar la documentació a sobre i en el cas de menors, gent gran i discapacitats físics preparar una fitxa o polsera amb les seves dades i un telèfon de contacte i fer que la portin en un lloc visible per si es perden.

En cas d’emergència, Protecció Civil recomana mantenir la calma i estar atents a les indicacions dels serveis d’emergència, tenint especial cura dels menors i les persones amb discapacitats. Afegeix que cal evitar les corredisses i empentes i que en cas d’emergència, si es telefona al 112 des d’un mòbil i no dona senyal, pot ser que les línies estiguin saturades i calgui buscar un telèfon fix.