La vaga de taxis a Barcelona ja fa dies que dura i això ha comportat que no només els barcelonins s’hagin trobat amb el conflicte entre els taxistes i els conductors de VTC. Els turistes que estan passant uns dies a Barcelona també s’han interessat pel conflicte, però no només, ja que arran de l’ús de les armilles grogues per part dels taxistes en les seves mobilitzacions, també se’ls ha associat amb el moviment Armilles Grogues de França. Per això, molts ciutadans francesos s’han interessat per la protesta.

La vaga de taxis, també en altres idiomes a les cerques de Google

Si ens fixem quan va esclatar l’interès pel conflicte dels taxis, veiem que va ser el 18 de gener, quan va iniciar-se precisament la vaga de taxistes a Barcelona, després que la Generalitat anunciés que pretenia que el servei dels VTC es contractessin, com a mínim, 15 minuts abans, cosa que no va semblar bé al sector del taxi que demanen aconseguir una ràtio d’una llicència de VTC per a cada 30 de taxi. A partir d’aleshores, el segon repunt d’interès a Google va ser el diumenge al matí, després que els taxis ja duguessin més de 24 hores aparcats a la Gran Via.

En els darrers set dies, i des de dispositius que s’han connectat des de Catalunya, veiem que les cerques a Google han crescut de forma molt rellevant i, sobretot, en diverses llengües. De fet, la cerca en anglès, alemany, italià i francès supera les cerques al buscador en català i castellà. Són molts els turistes que, des de Catalunya, es pregunten com els pot afectar la vaga de taxis a Barcelona. Per això, cerquen “greve taxi Barcelone” i “taxi strike Barcelona”.

 

Suport dels Armilles Grogues a les xarxes

L’interès que ha generat el conflicte dels taxistes a Barcelona s’ha evidenciat durant les mobilitzacions. Les armilles grogues que portaven mentre es manifestaven pels carrers de la ciutat també ha generat l’empatia dels Armilles Grogues, que han fet arribar el seu suport durant molts directes de Facebook. Un dels més compartits va ser la marxa de taxistes fins a la plaça de Sant Jaume durant la quarta jornada de vaga. Més de 60.000 reproduccions, amb milers de comparticions, la majoria procedents de França i Bèlgica.