Les Focals: les noves ulleres connectades

Una tecnologia que ens podria canviar com a persones és la de les ulleres connectades. Ho va provar Google amb les Google Glass i no se’n va sortir, però ara hi ha un nou projecte que va encara més enllà. Les Focals, unes ulleres que no et fan semblar massa geek, de la startupt canadenca North. Es queden més amb la part de disseny i aspiren a ser unes ulleres ‘normals’ fins que parlem de preu… Si us acosteu a Brooklyn o a Toronto les podreu provar, i per ‘només’ 1.000$ poden ser vostres!

Els errors de Google Earth

L’arquitecte i dissenyador novaiorquès Clement Valla viatja per Google Earth buscant fotos de satèl·lit distorsionades pels algorismes de Google. Carreteres, ponts i preses rebregats formen part de la col·lecció de Valla. Podríem dir que és un projecte de co-creació a mitges amb l’algorisme de Google

5 anys de vida d’una taula de ping-pong

Qui tampoc no es mou de casa és el fotògraf Tomiyasu Hayahisa, que es va passar cinc anys fotografiant una taula de ping-pong que hi havia al parc de davant del seu apartament a Leipzig. A les fotos, sempre del mateix angle i lloc, s’hi veu la taula i la gent que hi interacciona. És un projecte molt interessant en el temps que vivim, on estem massa acostumats a dedicar pocs segons a fotos de tot el món a la xarxa i poc a observar amb detall un sol objecte.

‘Tintín a Barcelon’a o ‘L’Afer Puigdemont’

I a Twitter hi trobem àlbums de Tintin inèdits! @TintinFakeCover és un compte de Twitter excepcional que recull recreacions de portades d’àlbums de Tintin fetes per diversos il·lustradors i artistes: Tintin ministre, al Sgt. Pepper’s, amb Lucky Luke a Amèrica o fins i tot Tintin a Barcelona! Atenció, que si busqueu bé hi trobareu també l’Afer Puigdemont.

Com desaparèixer entre la multitud?

Atenció a aquest vídeo de la CIA que s’ha fet viral: com desaparèixer enmig d’una multitud

Replika: la xarxa social on només hi ets tu

Replika és una xarxa social on només hi ets tu literalment. Un chatbot que parla amb tu, et va coneixent cada cop més fins que acaba essent una rèplica teva. Resulta que la creadora és l’Eugenia Kuyda, una enginyera russa que va anar amb el seu amic Roman a San Francisco per crear una empresa tech. El Roman es va morir al 2015 en un accident i llavors ella va agafar tots els xats, missatges, tweets i tot el que va recollir del Roman i en va fer un chatbot. Fa una mica d’angúnia i tot…

Gris: tecnologia i art en un videojoc

Gris és el resultat de la col·laboració entre l’il·lustrador Conrad Roset i l’estudi barceloní Nómada. Narra la història de Gris, una noia jove que ha patit una experiència traumàtica i que amb el joc creix emocionalment i aprèn a veure el món de manera diferent. Un joc meticulosament dissenyat amb animacions molt detallades i una banda sonora molt cuidada. Tecnologia i art units per crear una experiència única. Poesia pura.