Banksy s’autodestrueix

L’artista urbà Banksy ha tornat a criticar el món de l’art amb una de les seves performances. Ha tornat a posar un mirall davant de l’art, en aquest cas del negoci de l’art. El quadre de la noia que se li escapa un cor volant com un globus es va subhastar a Sotheby’s. Quan va picar el martellet (es va licitar finalment per 1 milió de lliures) el quadre va començar a lliscar avall al mateix temps que s’anava triturant en una trituradora de paper muntada discretament dins el marc mateix del quadre. L’obra, després de la performance i la repercussió que ha tingut al món de l’art segur que val molt més que el milió de lliures licitat.

Facebook i les filtracions

Facebook torna a estar en l’ull de l’huracà per les darreres filtracions d’informació personal. I aprofito per proposar-vos Safebook, que és com Facebook però sense aquesta xarxa social. És una extensió que s’instal·la al navegador i converteix Facebook en un lloc molt més segur; sense notícies falses, distraccions, ni problemes de privadesa.

Digital Detox

I si ni així en tenim prou, ens podem posar unes ulleres per no veure cap pantalla. Les ulleres Digital Detox, ideals per anar al Media Markt. Són unes ulleres de sol que bloquen totes les pantalles, incloses les dels mòbil. Una obra de l’artista David Cash i del col·lectiu IRL (In Real Life). De moment, les ulleres són un projecte de Kickstarter que necessitava 21.000 dòlars i ja en té vora de 60.000!

Vitor Schietti

El que sí que ens agrada veure és l’arquitectura i en concret la de la nostra ciutat, Barcelona. Una visió diferent d’un fotògraf diferent. Es tracta del brasiler Vitor Schietti que ens porta la seva particular visió de Barcelona des del cel amb la sèrie “Barcelona e os seus blocos”.

La mare de déu més pop

I encara un altre artista, que barreja tradició i cultura pop amb les seves marededeus pop. Es diu Soasig Chamaillard, és francès i crea icones pop a partir d’icones religioses.

Movierecord

Ara viatgem en el temps a finals dels 70 i dels 80 i als anuncis de Movierecord. Les empreses d’internet actuals com mai no les has vistes, gràcies al dissenyador Future Punk que ha creat anuncis de televisió dels 80 de les principals empreses d’internet actuals. Prepareu els VHS.

Busquem a Wally?

Per acabar, una altra icona pop: el Wally, el dels llibres que havíem de buscar-lo entre la multitud. Amb un braç robòtic, una càmera i una Raspberry Pi (un petit ordinador que val 30 dòlars) trobar el Wally entre la multitud és qüestió de segons: la càmera mira el llibre, n’identifica les cares, troba el Wally i dona l’ordre al braç que l’assenyali.