Es parla molt de Barcelona com a ciutat intel·ligent, però molts ciutadans desconeixen en què consisteix i quines oportunitats genera. Durant una setmana, entre el 5 i l’11 de novembre, l’Ajuntament ha organitzat l’Smart City Week, un esdeveniment previ a l’Smart City Expo World Congress, que vol fer més entenedor el concepte de ciutat intel·ligent i les oportunitats i efectes que genera.

La iniciativa, que neix agermanada amb la Mobile Week Barcelona, ha previst més de 50 activitats repartides als 10 districtes de la ciutat. El tret de sortida es donarà coincidint amb la inauguració oficial de Ca l’Alier, el nou Centre d’Innovació Urbana de Barcelona. Una de les activitats destacades és l’anomenada CityThon, una marató de dades centrada a donar solucions a la ciutat a partir de l’anàlisi de dades urbanes i metropolitanes. Aquestes dades ens podrien permetre, per exemple, “millorar els fluxos de visitants a grans monuments de la ciutat i així millorar l’experiència tant dels turistes com dels propis veïns”, ha explicat el comissionat de Promoció Econòmica, Empresa i Innovació, Lluís Gómez.

Visites guiades i activitats familiars

En el marc de l’Smart City Week es programaran també visites guiades a la torre de Collserola, als centres de control de Metro i Bus i un itinerari al carrer de Pere IV, espina dorsal del Poblenou Industrial, coordinada pel Museu d’Història de Barcelona. Pel que fa a les activitats familiars es convidarà els assistents a construir un mesurador de l’aire o conèixer la Barcelona romana a través dels jocs matemàtics.