La Generalitat ha presentat un programa per potenciar l’ús de mòbils i tauletes en escoles i instituts com a mètode d’aprenentatge. El projecte, que rep el nom Bring your own device, formarà el professorat de 100 centres educatius catalans durant tres anys mitjançant vídeos i podcasts a internet. La intenció és que puguin ensenyar els alumnes de 5è i 6è de primària i 1r i 2n d’ESO a ser més competents amb els dispositius electrònics i a no utilitzar-los només amb finalitats lúdiques.

Per exemple, el Departament d’Educació proposa ensenyar-los com fer ràdio i televisió amb el mòbil, o com pot servir com a eina de recerca i creació artística, entre altres coses.

Un centenar de centres educatius, públics i concertats, podran formar part del programa. Al maig s’obriran les inscripcions i es prioritzarà aquelles escoles i instituts que ja aposten per la tecnologia en el seu pla d’estudis. La intenció és que els alumnes pugin portar els seus mòbils i tauletes a classe i a aquells que no en tinguin se’ls facilitarà un dispositiu a l’aula.