Aplicació mòbil Telegram

(ACN) Les operadores de telecomunicacions encara no han rebut el comunicat judicial de l’Audiència Nacional per suspendre l’accés a Telegram, segons han confirmat a l’ACN fonts de les companyies. Tot fa pensar que fins que no comenci la setmana no començarà a córrer el termini que ha marcat el magistrat Santiago Pedraz. El jutge va ordenar divendres el tancament de l’aplicació de manera cautelar arran d’una denúncia presentada per Mediaset, Atresmedia i Movistar Plus per incompliment dels drets d’autor.

Es preveu que es bloquejarà progressivament

Telegram continua funcionant però es preveu que es bloquegi progressivament, ja que les companyies de telecomunicacions estan obligades a assumir l’ordre de l’Audiència Nacional. La interlocutòria exigeix la suspensió de la xarxa de missatgeria a Vodafone, Orange, Másmóvil, Digi Espanya, Telefónica, Avatel, Adamo Telecom Iberia, Aire Networks del Mediterrani i Procono.  

Si es presenta recurs, la suspensió seria efectiva divendres

Al seu torn, el Col·legi Oficial de Graduats i Enginyers Tècnics de Telecomunicacions ha emès un comunicat en què diu que “és molt probable que el termini comenci a córrer” aquest dilluns. Els tècnics hi afegeixen que hi ha possibilitat de presentar recursos i que, si fos així, la suspensió no es faria efectiva fins divendres, 29 de març.

D’altra banda, el col·legi professional ha considerat que la suspensió de Telegram “no soluciona” el problema, que també es pot produir en aplicacions com WhatsApp. A més, creuen que perjudica els que estaven fent un ús lícit de l’aplicació. “El problema no té solució a curt termini, ara només es poden posar tiretes”, afegeixen.