tancament telegram

(ACN) Telegram continua funcionant aquest diumenge malgrat que el jutge de l’Audiència Nacional Santiago Pedraz va donar ahir tres hores a les operadores de telecomunicacions perquè en suspenguin l’accés. El magistrat va ordenar divendres el tancament de l’aplicació de manera cautelar arran d’una denúncia presentada per Mediaset, Atresmedia i Movistar Plus per incompliment dels drets d’autor.

De moment l’aplicació de missatgeria continua funcionant, però la previsió és que deixi d’estar activa a mesura que les operadores rebin l’ordre de tancament.

Sense col·laboració de les autoritats de les illes Verges

En una interlocutòria, el titular del Jutjat d’Instrucció número 5 de Madrid afirma que les autoritats de les illes Verges no han col·laborat en la investigació que buscava informació per identificar quins titulars dels comptes han comès les presumptes infraccions de drets de la propietat intel·lectual.

Segons Pedraz, per continuar la instrucció cal la informació demanada, de la qual encara no tenen notícies, tot i que la petició es va fer el 28 de juliol del 2023. Atesa la “falta de col·laboració” de les autoritats de les illes Verges, el jutge ha decidit adoptar la suspensió cautelar de l’aplicació, tal com demanaven les acusacions particulars.

Els enginyers hi veuen un “atac a la competència”

El bloqueig de Telegram ha despertat malestar al Col·legi Oficial d’Enginyers Tècnics de Telecomunicacions de Catalunya, que ho veu “un atac a la competència irrealitzable”. En declaracions a l’ACN, el seu degà, Jordi Farré, diu a més que “és com si es prohibissin els editors de text” i es retornés “a la màquina d’escriure”. En la mateixa línia, l’associació de consumidors FACUA creu que la “mesura és desproporcionada” i avisa dels “enormes perjudicis” que provocarà aquesta decisió judicial per als milions d’usuaris de Telegram.