El Mobile World Congress 2024 tanca portes aquest dijous i ho fa superant les expectatives de la GSMA pel que fa al nombre d’assistents. En total, 101.000 persones han trepitjat aquest any la Fira de Barcelona per conèixer de primera mà les últimes novetats del món de la tecnologia mòbil, entre d’altres. Es tracta de 6.000 visitants més dels previstos i gairebé 13.000 més dels que va rebre el congrés l’any passat. Tot i això, encara no arriba als nivells de prepandèmia, ja que el 2019 es van superar els 109.000 assistents.

“Barcelona ha complert de nou”, ha assegurat John Hoffman, el CEO de la GSMA. Hoffman ha afirmat que “el MWC de Barcelona encarna l’energia i la vitalitat de l’ecosistema mòbil” i ha volgut dedicar unes paraules d’agraïment a tots els assistents. Per la seva banda, el director de Fira de Barcelona, Constantí Serrallonga, ha assegurat que la d’enguany ha estat “una de les millors edicions de la història del MWC”. I de fet, ha dit que Hoffman comparteix el mateix pensament: “ens acaba de dir a uns quants que per a ell aquesta ha estat la millor edició de la història del MWC“.

El MWC, cridat a créixer

De cara a futures edicions, Serrallonga ha recordat que estan molt pendents de la construcció del Hall 0, junt al recinte de Fira de Barcelona de l’Hospitalet de Llobregat (on abans hi havia l’edifici de Porcelanosa), perquè el congrés pugui créixer encara més l’edició del 2027, quan es preveu que ja estiguin enllestides les obres. Tanmateix, el director de Fira de Barcelona ha afirmat que oferiran a la GSMA el recinte de Montjuïc per a l’edició del 2025, que es farà del 3 al 6 de març, i ha avançat que buscaran “formules de construcció temporal” per poder oferir més espai dins del recinte de l’Hospitalet.

Congressistes d’arreu del món

Els assistents del Mobile d’enguany han provingut de 205 països diferents i en total hi ha hagut més de 2.700 expositors, patrocinadors i socis. A més, gairebé sis de cada 10 dels assistents han representat indústries adjacents a l’ecosistema mòbil central. Això demostra que el MWC ja no és una fira exclusivament dedica a la telefonia mòbil, sinó que va més enllà. De fet, enguany s’hi han presentat des de cotxes voladors, fins a anells intel·ligents.

Pel que fa a ponents, n’hi ha hagut més d’un miler, dels quals el 40 % han estat dones. Al voltant de 2.600 periodistes i analistes del sector de tot el món també han estat al Mobile per cobrir les darreres novetats tecnològiques. Les conferències magistrals i les sessions en directe han estat seguides per 400.000 espectadors únics.

Prop d’un miler d’expositors al 4YFN

El 4 Years from Now, l’espai destinat al talent emergent i a l’emprenedoria que s’ha ubicat al Pavelló 8, enguany ha fet 10 anys. En total ha acollit 930 expositors, 450 ponents i més d’un miler d’inversors amb fons col·lectius per valor de 50.000 milions d’euros.