El MWC 2024 diu adeu i deixa una edició marcada per les poques novetats en el camp dels telèfons mòbils i un protagonisme molt marcat de la intel·ligència artificial aplicada en diferents sectors, com ara el de la seguretat o bé la salut.

La mobilitat més tecnològica

Una de les presentacions que ha acumulat més titulars en aquest Mobile ha estat el cotxe volador d’Alef Aeronautics, el Model A, que ha arribat en versió reduïda a Barcelona. Tot i la promesa d’un futur d’alta volada, molts es van quedar amb ganes de veure’n més.

El que no ha decebut ha estat el cotxe de l’empresa de mòbils Xiaomi, el Su7. Una veritable bala 100 % elèctrica en un mercat cada vegada més competitiu. Promet càrrega ultrarràpida i una autonomia de 800 quilòmetres.

Una altra de les atraccions ha estat el taxi volador de l’empresa SK Telecom, també totalment elèctric, que ha permès als congressistes sobrevolar els cels del futur de les nostres ciutats.

Els mòbils que venen

I si bé les mirades del congrés es desvien, cada vegada més, fora del món dels mòbils no podíem deixar de banda el millor telèfon, segons el Mobile World Congress, és aquest, l’Honor Magic V2, plegable, amb pantalla ultraresistent i amb un preu no apte per a totes les butxaques, a partir dels 1.600 euros.

El mòbil flexible de Motorola, també prohibit al contacte directe dels assistents, ha causat força expectació però no ha acabat d’il·lusionar.

I deixant de banda els pesos pesants del Mobile ens ha cridat molt l’atenció aquest androide de l’empresa dels Emirats Àrabs, Etisalat. La seva intel·ligència artificial, les seves expressions facials i fins i tot el seu ritme, han aconseguit atreure una bona munió de curiosos fins a l’estand.

També ha estat el moment de conèixer més de prop, això sí sense poder emprovar-se’l, l’anell intel·ligent, la veritable joia de la corona de Samsung al Mobile. Aquest dispositiu permet, mitjançant sensors i la intel·ligència artificial, més control de la nostra salut.