El Mercat de la Boqueria ha acollit aquest diumenge el Mobile Networking Lunch. Un acte que havia de donar el tret de sortida al Mobile World Congress 2020 i el 4YFN, però que després de ser cancel·lat s’ha volgut mantenir i transformar en una trobada entre emprenedors. A més, ha servit de trobada per als assistents del Tech Spirit Barcelona, les jornades d’emprenedoria i innovació nascudes de manera espontània després de la cancel·lació dels congressos de tecnologia i que compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya, la Mobile World Capital Barcelona, el Consorci de la Zona Franca, la Cambra de Comerç i el Govern espanyol. L’acte s’ha decidit fer al Mercat de la Boqueria, que aquest any celebra el 180è aniversari. D’aquesta manera, el Mobile volia fer valdre que no són un congrés aïllat, sinó que volen estar implicats amb el conjunt de la ciutat.

En l’àpat hi han participat uns 300 professionals de l’àmbit de la tecnologia i també hi han assistit el president de la Generalitat, Quim Torra, i diversos representants polítics com Jaume Collboni. De fet, Collboni ha destacat que “Barcelona està convençuda que ha de ser una capital tecnològica, una capital digital del sud d’Europa, de referència internacional”, ha comentat.

El Tech Spirit Barcelona vol mantenir viu l’esperit del MWCB

Les jornades Tech Spirit Barcelona aglutinaran un centenar d’esdeveniments amb l’objectiu de mantenir viu l’esperit del Mobile World Congress. A la vegada, volen ajudar a crear contactes entre emprenedors i fons d’inversió internacionals, que ja tenien previst visitar Barcelona per aquestes dates. Cal ser conscient que per moltes empreses tecnològiques el Mobile World Congress és la seva gran oportunitat per donar-se a conèixer i aconseguir el finançament necessari per tirar endavant nous projectes. S’espera que al llarg de la setmana més de 10.000 persones participin en les activitats programades dins del Tech Spirit Barcelona. Ara per ara, ja n’hi ha més de 5.000 d’inscrites. Entre els conferenciants hi ha noms destacats com Ferran Adrià, el professor de la Universitat de Berkeley Jerome S. Engel i representants de les companyies Holaluz, eDreams, Glovo, Uber i Microsoft Research.

Trobada d’experts en tecnologia ètica

Les jornades, que s’allargaran fins al 27 de febrer, han començat aquest diumenge amb una trobada amb experts en tecnologia relacionada amb aspectes morals i ètics de la societat. És una jornada prèvia a la cimera Digital Future Society, una trobada internacional que se celebrarà el desembre a Barcelona i que vol analitzar els reptes, oportunitats i riscos de la transformació tecnològica. Es parla de com evitar una bretxa digital o com preparar-nos per a un futur món ple de robots. Aquest diumenge, el centenar d’experts que s’han trobat a Barcelona han estat els encarregats de triar les grans temàtiques que s’abordaran en la cimera de finals d’any.

Llancen una campanya per comprar ordinadors per al Casal del Infants

Aquest diumenge el Tech Spirit Barcelona ha anunciat que ha impulsat una campanya per renovar els equips informàtics del Casal dels Infants. Posaran a la venda samarretes de l’esdeveniment i, amb els diners recaptats, es vol millorar l’accés a la tecnologia de més de 7.000 nens en risc d’exclusió social que participen en la cinquantena de programes socioeducatius que impulsen des del Casal dels Infants. “El projecte de Barcelona Tech City va néixer de la voluntat d’un grup d’emprenedors de tornar a Barcelona part del que els ha aportat per desenvolupar els seus negocis. Per això, estarà un temps col·laborant amb el Casal del Infants”, explica Miquel Martí, conseller delegat del Barcelona Tech City.