L’Ajuntament, titular dels dominis, destinarà el .bcn per a ús intern de l’Administració. El domini .barcelona, en canvi, serà d’ús comunitari per a ciutadans de Barcelona i empreses que tinguin activitat a la ciutat i vulguin fer-lo servir amb finalitat comercial.

El procés de sol·licitud dels nous dominis va començar el juny de 2012, quan l’Ajuntament de Barcelona, amb l’assessorament tècnic de la Fundació puntCAT, en va iniciar els tràmits de registre. La ICANN va rebre unes 2.000 sol·licituds provinents de tot el món, entre les quals hi figuren propostes com .lacaixa, .mango i .seat, que també han estat aprovades. La Generalitat també havia sol·licitat el domini .catalonia, però es va retirar del procés abans que s’aprovés.

Aquesta ampliació dels dominis disponibles a Internet arriba després que la ICANN decidís el 2011 passar de la vintena aprovada fins aleshores a centenars, i va permetre així que aquests poguessin tenir el nom d’una marca comercial, una ciutat o una associació.

Està previst que el domini .barcelona sigui d’ús públic a finals de l’any 2014, quan l’ICANN delegui el domini a l’Ajuntament després de realitzar les proves tècniques.