ALBERTO FERNÁNDEZ DÍAZ, president del Grup Municipal del PP "Jo criticaria pel gest i per la despesa, 'por el gesto y el gasto'. Crec que és un gest inecessari: una placa que ha sobreviscut quasi 200 anys d'història de la nostra ciutat, que ha sobreviscut a repúbliques a guerra civils, a revolucions... demostra que no hi havia cap tipus de problema"

El consistori ha tret la placa amb l’escrit “plaça de la Constitució” situada sobre la balconada de l’edifici. En el seu lloc s’hi col·locarà un escut de la ciutat amb la inscripció “Ajuntament de Barcelona”. La placa, que fa referència a la Constitució de 1837, es conservarà en un museu.

La retirada compleix la petició del Grup Municipal d’ERC+DCat + RCat aprovada al plenari del 26 d’abril. El tinent d’alcalde Jaume Ciurana va explicar que així s’evitarà que un mateix espai tingui dues plaques de nomenclàtor amb noms diferents.

Des del Grup Municipal del PP ja han respost al canvi. Alberto Fernández Díaz ho ha considerat un gest i una despesa innecessaris. El líder popular argumenta que durant els últims 34 anys no s’havia donat importància a la placa de la “plaça de la Constitució”. Per això, Fernández Díaz creu que “la precipitada retirada de la placa és una mostra més de les al·lucinacions soberanistes de l’alcalde Xavier Trias”.