JOAN PUIGDOLLERS, regidor de Medi Ambient i Serveis Urbans "Malgrat estem tenint, gràcies a Déu, un estiu en el qual hi ha una activitat tempestuosa important. D'aigua, llamps i trons. Seguim mantenint la qualitat de l'aigua en aquest excel·lent que és el nostre objectiu."

La reducció d’un 9% de les deixalles s’explica, en part, perquè hi va haver menys afluència a les platges pel mal temps que va fer durant la primavera i també, segons el consistori, perquè la crisi ha fet reduir el consum a les platges. L‘augment en un 121 % dels residus flotants a l’aigua, en canvi, s’explicaria pels temporals del mesos d’abril i juny que van arrossegar deixalles provinents dels rius.

El balanç inicial que l’Ajuntament ha realitzat de la temporada de platges, encara per acabar, ha quantificat també els serveis de la Creu Roja, que ha portat a terme 16.923 actuacions, un 83% més que els 9.259 fets en el mateix període de l’any passat, la majoria de caire preventiu.

El 94% de les anàlisis fetes revelen una qualitat de l’aigua excel·lent i, per primer cop, totes les platges de Barcelona han obtingut aquest estiu la bandera blava per la seva qualitat ambiental. Enguany s’ha fet un esforç per fer les platges més accessibles amb noves cadires amfíbies i dues noves passeres a les platges de Sant Miquel i Bogatell que permeten l’accés a l’aigua a les persones discapacitades.