La platja del Somorrostro és la zona exterior de la ciutat amb més punts de connexió. N'hi ha fins a quatre i més de 3.700 persones s'hi van connectar durant el mes de juny. Alguns usuaris, però, es queixen que el servei no acaba de funcionar i n'hi ha que ja hi han trobat l'alternativa. STEFFANO LORETTI "Voy a los bares. De vez en cuando lo utilitzo, pero no funciona mas que funciona." ROBERTO PÉREZ "Tampoco te puedo decir que va muy bien, pero bueno, regularmente funciona más o menos." Tot i així les xifres van creixent. Aquest mes de juny passat s'ha registrat el màxim històric d'usuaris amb gairebé 69 mil persones connectades, la gran majoria a través de dispositius mòbils. Però la queixa més habitual entre els usuaris dels punts Wi-Fi continua sent la velocitat de navegació. L'Ajuntament, però, assegura que ofereix el servei que li permet la legalitat. EDUARD MARTIN LINEROS, director d'Innovació i Coneixement d'Hàbitat Urbà "No som un operador de telefonia i la velocitat és la que és, de 256 kbps. És suficient per les connexions que tenim." Ara a l'estiu moltes d'aquestes connexions les fan els turistes. Un altre dels punts més utilitzats és el Parc de la Ciutadella, que pot arribar a més de 3 mil usuaris mensuals. Però sembla que tampoc no acaba de funcionar. VITTORIA "A la Barceloneta funciona bastant malament, a plaça Catalunya, per exemple bastant bé." CECILIA "No sempre funciona, depèn d'on ets i depèn de la pàgina que utilitzes. Per exemple, el Facebook va molt lent." I mentre els turistes tenen gairebé tots els punts controlats, alguns barcelonins encara no coneixen el servei. ANA MARÍA ARCONADA "Mi tarifa es limitada. Ahora que lo sé voy a utilitzarlo ahora mismo." Caldrà veure si té més sort.

Amb l’arribada de l’estiu l’ús del servei Wi-Fi a l’aire lliure augmenta considerablement. Per això zones com la platja del Somorrostro i el Parc de la Ciutadella són alguns dels punts exteriors de la ciutat en què la connexió Wi-Fi té més usuaris, i que ha arribat a superar els 3.000 en els mesos de més afluència de gent.

En total la ciutat té 442 punts de connexió Wi-Fi gratuïts distribuïts en equipaments, que en són 218; i els que estan a la via pública, als parcs i a les platges, que sumen fins a 224. Uns punts que des que es van inaugurar el 2009 han rebut més de 837.000 usuaris diferents i en total, s’han visitat més de 200 milions de pàgines.

Però els usuaris es queixen que la velocitat de connexió és molt lenta i que la senyal és molt dèbil en alguns punts, encara que estiguin senyalitzats com a zona Wi-Fi. Des de l’Ajuntament, però el director d’Innovació i Coneixement d’Hàbitat Urbà, Eduard Martin Lineros, però, assegura que el servei que ofereix és el que pot oferir: “No som un operador de telefonia i la velocitat és la que és, de 256 kbps. És suficient per les connexions que tenim.”

Però malgrat les queixes aquest mes de juny passat el servei ha batut el rècord històric d’usuaris i s’ha situat gairebé als 69.000, que suposen prop de 160.000 accessos al servei.